Američki teniser stao u odbranu Novaka Đokovića

Američki teniser Tenis Sandgren stao je u odbranu srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Tenis 16.06.2022 | 23:13
Američki teniser stao u odbranu Novaka Đokovića

Tenis Sandgren ljut je što Novak Đoković najverovatnije neće moći da igra na US Openu. 

Srpski teniser Novak Đoković, prema poslednjim informacijama iz Amerike, neće dobiti izuzeće od vakcinacije za ovogodišnji US Open.

U najnovijem tekstu “Njujork Tajmsa” potvrđeno je da Đoković u ovom trenutku nema pravo ulaska u Sjedinjene Američke Države. Trenutno treći reket planete je već propustio masterse u Indijan Velsu i Majamiju ove sezone jer nije mogao da uđe na teritoriji SAD, a to bi moglo da se ponovi i krajem sezone.

Кako se navodi, Novak se prema tamošnjem zakonu vodi kao “nevakcinisani stranac” i zbog toga mu nije dozvoljen ulaz, što bi moglo da se zaobiđe posebnim izuzećem. Međutim, Teniski savez SAD (USTA), po čijim okriljem je US open, neće da traži izuzeće od vlasti za Srbina, objavio je “Njujork Tajms”.

- Pratićemo regulative vlade i CDC-a - rekao je izvršni direktor USTA Lu Šer.

Novak Đoković ove godine, pored pomenutih turnira u SAD, nije mogao da brani titulu i bodove na Australijan openu jer je deportovan, a ni na Vimbldonu neće moći da osvoji, odnosno odbrani titlu i bodove, zbog kazne ATPa prema Grend slemu u londonu zbog zabrane nastupa ruskih i beloruskih tenisera.

Srpski teniser na US Openu brani 1.200 bodova osvojenih prošle godine porazom u finalu od Danila Medvedeva.

Sada je Sandgren bio izuzetno ljut: 

 - Sramno je što se teniska federacija SAD (USTA) neće boriti za izuzeće Novaku. Nije ni iznenađenje što Vlada SAD nije promenila pravila. Ja mogu da igram, a on ne? Smešno - napisao je Sandgren.

(Blic Foto:tviter) 

Komentari / 0

Ostavite komentar