Lukas tražio da se ukloni pesma sa JK sa jutjuba, a šta kaže njen menadžer!

Aca Lukas i Jelena Karleuša žestoko su se sukobili na društvenim mrežama, a povod za svađu bile su koleginice Ana Nikolić i Milica Pavlović.

Zabava 14.06.2022 | 19:08
Lukas tražio da se ukloni pesma sa JK sa jutjuba, a šta kaže njen menadžer!

Naime, Karleuša je stala u Milicinu odbranu nakon što je demo snimak njenog hita "Provereno" objavila Ana, čiju je interpretaciju pohvalio Lukas.

Jelena Karleuša, Aca Lukas, Milica Pavlović, Ana Nikolić
FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ, DAMIR DERVIŠAGIĆ, NENAD KOSTIĆ, BETA

Nakon toga pale su teške reči, a sukob je otišao toliko daleko da je sa Karleušinog kanala na Jutjubu, na Lukasov zahtev, uklonjena njihova duetska pesma "Bankina".

Jelena Karleuša
FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM

Kada se na jutjubu ukuca naziv numere, nije moguće naći spot koji su snimili Jelena i Aca koji je imao 32 miliona pregleda.

Kontaktirali smo Lukasovog menadžera Sašu Mirkovića, koji nam je potvrdio da su oni tražili da se pesma ukloni.

Aca Lukas, Saša Mirković
FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ, ANA PAUNKOVIĆ

- Na zahtev producentsko-menadžerskog tima Ace Lukasa, Jutjub je uklonio pesmu sa kanala Jelene Karleuše koju je ona monetizovala i naplaćivala zahvaljujući Acinom učešću. Aca i njegov tim nisu nikada naplatili ni dinar od te pesme, kao ni od nekih drugih pevačica. Odluka je doneta iz komercijalnih razloga i niko više neće moći da se “grebe” i zarađuje na brendu Aca Lukas, osim samog Ace i njegove matične produkcijske kuće Hype production. Važiće za sve koji budu neosnovano koristili lik, delo, pesme, vokalno izvođenje Ace Lukasa, ko god to bio - rekao nam je Mirković.

Sada se tim povodom oglasio menadžer i prijatelj pop zvezde Jelene Karleuše, Zoran Birtašević i otrkio o čemu se radi.

 

- Pesma "Bankina" skinuta je protivpravno sa Jutjuba. U pitanju je bespravno uklanjanje pesme i uskoro će numera biti vraćena. Kompletan fonogram je u vlasništvu JK. Autori su pesmu napisali i napravili za JK. Vizual, kao i sav materijal naručen je, realizovan i kreiran od strane JK i njenih saradnika - napisao je Zoran i dodao:

Aca Lukas, Jelena Karleuša
FOTO: NENAD KOSTIĆ, DAMIR DERVIŠAGIĆ

- A.L. je gost u pesmi i sa autorskim delom. Osim što učestvuje kao interpretator nije imao veze, svoja prava, i naknadu, kao jedan od interpretatora, ostvaruje putem organizacije "pi".

- Nikakav specijalni zahtev o uslugama sradnje od strane A.L. nije iznet porilikom saradnje. Jutjub klip "Bankina" performans nije monetizovan jer se radi o delu emisije "Zvezde Granda", čiji videogram pripada Grandu - naveo je Birtašević, a Jelena je ovu objavu dodala i na svoj Instagram stori.

Jelena Karleuša
FOTO: PRITNSCREEN

(Kurir.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar