Fudbaleri BiH pobijedili Rumuniju u Zenici

Fudbalska reprezentacija Bosna i Hercegovina pobijedila je sinoć na stadionu „Bilino polje“ u Zenici reprezentaciju Rumunije u drugom kolu treće sezone UEFA Lige nacija.

Fudbal 08.06.2022 | 07:27
Fudbaleri BiH pobijedili Rumuniju u Zenici

Zmajevi“ su slavili rezultatom 1:0 golom Smaila Prevljak.

Bosna i Hercegovina je odlično otvorila meč i od prvog minuta je držala konce igre u svojim rukama. Ređali su se napadi domaće selekcije, ali bez dovoljno sreće i spretnosti u samoj završnici.

U jeku te inicijative, u 19. minutu odbrana „zmajeva“ je napravila kardinalnu grešku, zaboravila na Georgea Puscasa, koji je zaobišao Ibrahima Šehića, ali je njegov udarac u posljednjem momentu Anel Ahmedhodžić izbacio u korner. U 37. minutu Rumuni su imali još jednu odličnu priliku. Ponovo je Puscas ostao samu u šesnaestercu, njegov udarac za 5-6 metara Ibrahim Šehić je odbranio, a odbijenu loptu Andrei Burca šalje pored gola. U 43. minutu na drugoj strani u dobroj prilici je bio kapiten Edin Džeko, ali njegov udarac golman Rumunije Florin Nita zaustavlja bez većih problema.

Početak drugog poluvremena nije donio mnogo šansi. Selektor BiH Ivajlo Petev je na pauzi napravio trostruku izmjenu i u igru poslao Smaila Prevljaka, Miralema Pjanića i Amira Hadžiahmetovića.

U 67. minutu Bosna i Hercegovina je povela. Haris Duljević je prošao po lijevoj strani, njegov centaršut golman Rumunije kratko odbio, a na pravom mjestu se našao Smail Prevljak i postigao svoj drugi gol u Ligi nacija. Nošeni podrškom sa tribina, „zmajevi“ su uspjeli sačuvati stečenu prednost do kraja utakmice.

U drugoj utakmici ove grupe Finska je u Helsinkiju savladala Crnu Goru rezultatom 2:0. Trenutno je reprezentacija Bosne i Hercegovine prva u grupi sa četiri boda. Isti učinak na drugom mjestu imaju i Finci. Crna Gora sa tri boda je treća, a Rumunija na začelju bez bodova.

Fudbalerei BiH narednu utakmicu trećeg kola, UEFA Lige nacija, igra u subotu na gostovanju u Podgorici protiv reprezentacije Crne Gore.

(Nezavisne)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Aco

08.06.2022 05:36

Bravo momci?

ODGOVORITE
Name

Biber

08.06.2022 05:47

Čestitke

ODGOVORITE
Name

Keway

08.06.2022 06:27

Svaka čast momci

ODGOVORITE
Name

Borule

08.06.2022 08:21

Samo naprijed

ODGOVORITE
Name

Zajecar

08.06.2022 08:57

Bravo ...

ODGOVORITE