Sankcije protiv ruske nafte biće uvođene fazno

Sankcije EU protiv pomorskog uvoza ruske nafte biće uvođene fazno u periodu od šest mjeseci za sirovu naftu i osam mjeseci za naftne prerađevine, izjavio je danas portparol Evropske komisije.

Svijet 31.05.2022 | 13:56
Sankcije protiv ruske nafte biće uvođene fazno

Ovaj vremenski plan stupiće na snagu kada sankcije budu i formalno usvojene, a ambasadori zemalja EU planiraju da to urade ove sedmice, nakon principijelnog dogovora lidera Unije o sankcijama na jučerašnjem samitu.

Vremenski raspored će pratiti rokove koje je predočila Evropska komisija kada je predložila embargo na naftu ranije ovog mjeseca.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

MeNAGER

31.05.2022 14:17

Putin je rekao da je napao Ukrajinu jer bi u protivnom u nekom buducem periodu bila napadnuta Rusija Ako se vodi takvim misljenjima politikom i stavovima onda bi on trebao zabraniti izvoz ruske nafte u EU prije nego sto oni sami zabrane uvoz iste Jedino moze postojati mogucnost da ce on pokusati da posvadja cijelu EU i Ameriku

ODGOVORITE
Name

Imate zagarantovano

31.05.2022 14:39

Pravo biti ludjaci ali nemate pravo to nametati drugima.

ODGOVORITE
Name

Nebojsa

31.05.2022 18:18

Ko zna sta ce bitu za sest meseci, mozete vi izdvojiti i hiljadu milijardi evra ,ama od koga cete kupiti naftu stampajuci evre bez pokrica.

ODGOVORITE