Real iz Madrida 14. put osvojio Ligu šampiona

Real iz Madrida je 14. put postao prvak Evrope, nakon što je u spektakularnom finalu u Parizu pobedio Liverpul sa 1:0 (0:0).

Fudbal 29.05.2022 | 00:17
Real iz Madrida 14. put osvojio Ligu šampiona

Gol odluke je dao Brazilac Vinisijus Žunior u 59. minutu, ali centralna figura je bio golman prvaka Španije Tibo Kurtoa, koji je činio čuda na golu Reala i bio je nesavladiv. Imao je nestvarnih 10 odbrana!

Vinisijus Žunior je u 59. minutu zatrresao mrežu, kada je samo sproveo loptu u mrežu posle odličnog dodavanja Valvedrea. Deset minuta kasnije odlično je na drugoj strani pucao Egipćanin Salah, ali je golman "kraljevskog kluba", Belgijanac Tibo Kutoa, fantastično intervenisao!

Samo finale Lige šampiona je kasnilo više od pola sata zbog velikih gužvi ispred stadiona "Francuska" (meč je počeo u 21.36), nakon što je nekoliko stotina navijača Liverpula bez ulaznica uspelo preskakanjem ograde i probijanjem kordona da dospe do zapadne tribine.

U prvom poluvremenu, pogotovo na početku susreta, Liverpul je bio mnogo bolji tim, ali tada im ni sreća nije bila saveznik. Prvo je Mohamed salah iz blizine, sa svega pet metara, hteo da zatrese mrežu, ali je golman Reala Kurtoa uspeo da zaustavi njegov udarac jednom rukom. Najbolju pruiliku "redsi" su imali u 21. minutu, kada je mane uputio odličan udarac, ali je Kurtoa bravurozno intervenisao, a lopta se od odbila od stative i vratila na teren.

U samom finišu prvog dela videli smo spornu situaciju, kada je zbog ofsajda posle intervencije VAR-a poništen gol Madriđana koji je postigao Benzema. Gledanje snimka je trajalo čak tri minuta, a naposletku je utvrđeno da je u pitanju bila nedozvoljena pozicija.

U finišu susreta, izabranici Jirgena Klopa su sve karte bacili na napad, ali ispred sebe su imali nepremostivu prepreku - junaka finala, golmana Reala Tiboa Kurtou!

(Kurir)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Laktaši

29.05.2022 07:04

A jesu im i namjestali utakmice od psg čelzija sitija razbili ih svi ali eto to je danasnji fudbal samo proklete pare i kladionice.

ODGOVORITE
Name

Металац ГМ

06.06.2022 10:36

Хах. Браво. А даје како освојит свјетско првенство, да Србија буде првак свијета у фудбали за репрезентације.

ODGOVORITE