Policija priznala da je donijela pogrešku odluku 

Američka policija priznala je danas da je donijela pogrešnu odluku jer je vjerovala da se napadač u osnovnoj školi u Uvaldeu zabarikadirao i da djeca više nisu ugrožena.

Svijet 28.05.2022 | 07:43
Policija priznala da je donijela pogrešku odluku 

Djeca i nastavnici su u panici uputili više telefonskih poziva na broj 911 iz učionica u kojima se dešavao masakr i molili policiju da interveniše.

Oko 20 policajaca čekalo je u hodniku skoro sat vremena prije nego što su ušli u učionicu, saopštile su vlasti.

Osamnaestogodišnji Salvador Ramos ubio je iz poluautomatske puške 19 djece i dvije nastavnice.

"Sa pozicije i uvida koji imam sada, naravno, to nije bila ispravna odluka. To je bila pogrešna odluka", rekao je na konferenciji za novinare pukovnik Stiven Mekro, direktor Teksaškog departmana za javnu bezbjednost.

Neki od đaka koji su bili zatvoreni u učionicama sa napadačem su preživjeli masakr, uključujući najmanje dvoje djece koja su nazvala broj za hitne intervencije, rekao je Mekro.

Prvi poziv je upućen u 12.03 časova, a policija je ušla u učionicu i ubila napadača u 12.50. Taktički tim je iskoristio ključeve od domara da otvori zaključana vrata i ubije Ramosa. 

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

А

28.05.2022 06:53

Полиција у читавом Свијету каска корак два за криминалцима, убицама па и малим кокошарима. Међутим, мислим да је то и нормално.

ODGOVORITE
Name

Police

28.05.2022 07:01

Sačekali da ostane bez municije!

ODGOVORITE
Name

Milan

28.05.2022 09:18

Sačekali da ostane sam (živ). Koji idiotizam od policije. Boje se za svoju gu.icu.

ODGOVORITE
Name

PP

28.05.2022 09:36

Ova bagra je poslije rata "obučavala" našu policiju i uvodila "demokratske standarde u rad policije". Pa mamu vam vašu ovu situaciju u Teksasu bi naša dva pozornika riješili na vrijeme i ne bi bilo ovoliko nedužnih zrtava. Čuj, djeca iz škole zvali i mollili za pomoć, a policija čekala domara, ključara da uđu. More marš stoko bjelosvjetska!

ODGOVORITE
Name

Rambo

28.05.2022 09:56

Kad pogledate na jutjubu te njihove potjere za kriminalcima,to je smijesno!Pedeset policajaca opkoli auto i ne prilaze dok covjek sam ne izadje!Jajare obicne!

ODGOVORITE