Šeranić uručio deset monitora bolnici u Bijeljini

Bijeljinskoj bolnici “Sveti vračevi” isporučeno je deset monitora za praćenje vitalnih parametara pacijenata. Primopredaji je prisustvovao i ministar zdravlja RS Alen Šeranić.

Republika Srpska 27.05.2022 | 16:50
Šeranić uručio deset monitora bolnici u Bijeljini

Donirani monitori korak su bliže još kvalitetnijem praćenju kliničkog stanja ležećih pacijenata. Osim što olakšavaju rad  zdravstvenih radnika, ova vrsta opreme, u velikoj mjeri, štedi i vrijeme.

“Bolnica je dobila deset takvih monitora i to je samo početak  planiranih donicija koja će stići iz resornog ministarstva u bijeljinsku bolnicu”, rekao je dr Zlatko Maksimović, direktor JZU Bolnica “Sveti vračevi” u Bijeljini.

Aparati su uručeni bijeljinskoj Bolnici u okviru akcije isporuke medicinske opreme koju je Vlada nabavila za zdravstvene ustanove u Srpskoj.

“Tokom kovida slušali smo potrebe zdravstvenih ustanova, šta je to neophodno da bi mogle da što kvalitetnije pružaju zaštitu stanovništvu i na bazi tih potreba projektovana je ova oprema", rekao je dr Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS .

Iz ministarstva su rekli da počinju i sa isporukom  pacijent-monitora, koji prate vitalne znake i multifunkcionalni su, što znači da mogu da budu korišteni na svim odjeljenjima. Za to vrijeme, bijeljinska bolnica postala je prepoznatljiva u zemlji i regionu po kvalitetu zdravstvenih usluga iz oblasti kardioologije.

"Prošle sedmice počeli smo i sa krioablacijom, kao samim vrhom u elektrofiziologiji, te polako formiramo odsjek za aritmije", izjavio je  prof. dr Lazar Angelkov.

Bolnica Sveti vračevi ujedno je obilježila i godinu dana od početka rada Pejsmejker centra.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kruško

27.05.2022 15:11

Koliko para? Jel naduvana, ili normalna cena? Pitam za druga iz Vrbanje...

ODGOVORITE
Name

Re

28.05.2022 04:46

Zar ovaj seranic jos nije smjenjen?

Name

BOB ROCK

28.05.2022 06:22

Aj ne s...., petljate sa srcom a pacijent kome je ekser probio šaku čeka 5 sati

ODGOVORITE