Ovjerene prijave za 59 stranaka i osam nezavisnih kandidata

Centralna izborna komisija /CIК/ BiH danas je ovjerila prijave za 59 političkih stranaka i osam nezavisnih kandidata koji u potpunosti ispunjavaju zakonom propisane uslove za učešće na opštim izborima 2. oktobra.

Republika Srpska 27.05.2022 | 13:36
Ovjerene prijave za 59 stranaka i osam nezavisnih kandidata

Iz CIК-a su naveli da će 32 političke stranke biti obaviještene o nedostacima u prijavi. Rok za otklanjanje je dva dana od dana prijema obavještenja, odnosno do ponedjeljka, 30. maja do 16.00 časova.

Iz CIК-a su naveli i da će zbog nedostataka u prijavi devet nezavisnih kandidata biti obaviješteno da u ostavljenom roku otkloni nedostatke.

"Odbijena je prijava jednog nezavisnog kandidata za člana Predsjedništva BiH jer sadrži manji broj potpisa podrške birača od zakonom propisanog", dodaje se u saopštenju.

CIК-a je danas razmatrajući Izvještaj o izvršenim provjerama prijava političkih stranaka i nezavisnih kandidata, počeo proces ovjere političkih subjekata za učešće na opštim izborima. 

(Srna) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Opaaa

27.05.2022 13:03

Opet lopovi imaju pravoo da se kandiduju u zemlji opljackanoj a pljackaaa stiljecaa???!! Nema veze idemo dalje pojelaa maca ! Sve uspocetkaa od izbora bicemo posteni i evropske zakone politicari bez budzetaa voznog parka rezidencija posluge savjetnikaa pratnjd cirkuskeeee blago pokradeno iteto se legalizuje jojjj zemljoo crna otviri se!

ODGOVORITE
Name

Cirkus

27.05.2022 13:33

U Americi samo dvije stranke

ODGOVORITE
Name

OO7

27.05.2022 15:26

SNSD i HDZ poništena liste.

ODGOVORITE