Ambasada SAD: Nema vremena, niti opravdanja...

"Ambasador Marfi i naši partneri iz međunarodne zajednice sastali su se danas sa predsjedavajućim Savjeta ministara Tegeltijom kako bi pozvali Savjet ministara da ispuni svoju ustavnu odgovornost prema bh. demokratiji i odobri finansiranje opštih izbora 2. oktobra. Nema vremena, niti opravdanja za odlaganje ovog odobrenja."

Bosna i Hercegovina 25.05.2022 | 17:28
Ambasada SAD: Nema vremena, niti opravdanja...

Ambasadori Kvinte sastali su se danas sa predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom i njegovom zamjenicom, ministrom spoljnih poslova BiH Biserom Turković. 

Nakon sastanka, oglasila se i Ambasada SAD na Twitteru. 

"Ambasador Marfi i naši partneri iz međunarodne zajednice sastali su se danas sa predsjedavajućim Savjeta ministara Tegeltijom kako bi pozvali Savjet ministara da ispuni svoju ustavnu odgovornost prema bh. demokratiji i odobri finansiranje opštih izbora 2. oktobra. Nema vremena, niti opravdanja za odlaganje ovog odobrenja", naveli su.

"Suprotno onome što se tvrdi, Savjet ministara ima puno pravo da odobri finansiranje izbora u nedostatku budžeta. U članu 11. Zakona o finansiranju institucija BiH nedvosmisleno je navedeno da Savjet ministara može, za vrijeme privremenog finansiranja, donijeti posebne odluke o odobravanju izdataka", dodali su oni.

"Kontinuirani nedostatak sredstava za osnovne demokratske funkcije BiH predstavlja namjernu političku opstrukciju i napad na osnovna prava građana BiH", poručili su iz američke ambasade.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Cvrle

25.05.2022 16:26

Ja hocu izbore i niko mi to nema pravo da zabrani Oni koji ometaju neka se sklone..Ja moram glasat Cijelipu godinu se spremam da skinem Dodika sa Djoke..

ODGOVORITE
Name

0001

25.05.2022 18:03

Samo ih stegnite sve će oni ispuniti i uraditi

ODGOVORITE
Name

Rale

27.05.2022 00:29

Kuku domacinstvu kojim upravlja komsija. Koliko je narod prirodno glup. zapad nazivaju prijateljem hoce zajednicu hoce unevropsku uniju a nije im valjalo u zajednickoj kuci koja je bila nsjdemokratskija i najdlobodnija na svjetu

ODGOVORITE