"Ovim momcima želim nove uspjehe i da budu dobri ljudi"

- Veliko nam je zadovoljstvo što će Bijeljina imati dva premijerligaša u narednoj sezoni. Кroz budžetski okvir ćemo obezbijediti više sredstava za našeg novog premijerligaša, obešao je gradonačelnik.

Košarka 20.05.2022 | 20:46
"Ovim momcima želim nove uspjehe i da budu dobri ljudi"

Povodom osvajanja prvog mjesta u šampionatu Republike Srpske i plasmana u Premijer ligu BiH, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je priredio prijem za igrače i rukovodstvo Кošarkaškog kluba „Budućnost“.

- Veliko nam je zadovoljstvo što će Bijeljina imati dva premijerligaša u narednoj sezoni. Još nam je draže što je titula osvojena nakon velikog preokreta u utakmici pred punom salom u Račanskoj ulici. Кroz budžetski okvir ćemo obezbijediti više sredstava za našeg novog premijerligaša, jer ovaj rang takmičenja iziskuje i više troškova. Ovim momcima želim nove uspjehe, da ostanu ne samo dobri sportisti, nego i dobri ljudi - poručio je gradonačelnik Petrović.

Prijemu je prisustvovao i predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević, koji je i predsjednik Кošarkaškog saveza Republike Srpske.

- Naši sportisti i klubovi koji ostvaruju vrhunske rezultate zaslužuju podršku Grada. Bijeljina je dugo vremena grad košarke i ovi rezultati to potvrđuju. „Radnik“ je prošle godine osvojio titulu u Prvoj ligi sa najviše domaćih igrača, sada i „Budućnost“ ima veliki broj domaćih igrača. Treba da ulažemo više u infrastrukturu za bavljenje dvoranskim sportovima i taj problem treba što prije da rješavamo - ističe predsjednik Đurđević.

Trener i direktor „Budućnosti“ Darijo Čojić je naglasio da vode računa o podmlađivanju igračkih postava.

- Mi smo jedini klub u gradu i regiji koji je sa sve četiri mlađe selekcije prošao na završne turnire na nivou Republike Srpske. Sljedeće godine ćemo registrovati i košarkašku akademiju namijenjenu isključivo maloljetnim igračima, koji će igrati u Drugoj ligi, a cilj nam je plasman u Prvu ligu - najavljuje Čojić.

(BN)


 

Komentari / 0

Ostavite komentar