Kafić kažnjen sa 1.000 evra zbog cene espresa od 2 evra!

Kafić u Firenci kažnjen je sa 1,000 evra nakon što je mušterija pozvala policiju i požalila se da mu je naplaćeno 2 evra za espresso kafu.

Zanimljivosti 19.05.2022 | 16:29
Kafić kažnjen sa 1.000 evra zbog cene espresa od 2 evra!

Mušterija u neverici je tvrdila da mu je kafić “Ditta Artigianale” u toskanskom gradu naplatio 2 evra nakon što je napravio espreso, ali da nije prikazao cenu na meniju u baru.

Vlasnik nagrađivanog kafića protestovao je zbog toga što su sve cene prikazane na mreži i da je neobično visoka cena, iako otprilike 70 odsto iznad proseka za espreso, trebalo da pokrije troškove nabavke kafe sa određene plantaže u Meksiku. .

Ali policija je odbila da prihvati njegovo obrazloženje i izrekla je Frančesku Sanapu kaznu od 1.000 evra za tu naplaćenu ekspresso kafu po ceni od 2 evra!

“Kaznili su me jer se neko uvredio što je platio 2 evra za kafu bez kofeina. Možete li da verujete?’ rekao je nezadovoljni Sanapo u video snimku objavljenom na Fejsbuku.

 

” Danas se neko može toliko naljutiti da umeša policiju, koja je odlučila da smo pogrešili zbog zastarelog zakona“, protestovao je on, mašući od policije obaveštenjem o svojoj kazni.

“Ovaj zakon mora da se promeni jer bi u suprotnom 99,9 odsto barova i restorana lako prekršilo njega.“

Pijuckanje espresso kafe je sastavni deo italijanske kulture, a kafići u Italiji su poznati po tome što služe dobru kafu po tradicionalno niskim cenama.

Iako su problemi u lancu snabdevanja i zatvaranje kafića zbog Kovida doveli do toga da mnoga italijanska preduzeća stalno povećavaju cene poslednjih meseci, prosečna cena espresa i dalje je oko 1 evro u većini kafića u Italiji piše DailyMail

Ditta Artigianale je oduvek prodavala svoju kafu po visokoj ceni – cena espresa kada je kafić otvoren 2013. je počela od 1,50 evra.

Ali Sanapo tvrdi da je dodatni evro mala cena za ljubitelje kafe.

“Teško je naterati ljude da shvate da postoje kafe koje koštaju više od jednog evra. Kafe koje proizvode ljudi koji vredno rade na stvaranju kafe koja će postati jedinstveno iskustvo. Ne radi se samo o proizvođačima, već ima i barista koji uče da izvuku najbolju moguću kafu, ali ne, uvredite se jer je plaćate preko jednog evra.”

Nije moguće imati zakon iz 50-ih koji nam govori da moramo da prikažemo sve cene.Espreso i italijanska industrija kafe moraju da ožive od kvaliteta. A kvalitet se mora platiti.’ ” dodao je na kraju vlasnik

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar