Vesić: Osim dobija ulicu u BG na prijedlog Piksija

- Legenda jugoslovenskog fudbala Ivica Osim dobiće ulicu u Beogradu čim proteknu tri godine od njegove smrti, saopštio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Fudbal 14.05.2022 | 22:27
Vesić: Osim dobija ulicu u BG na prijedlog Piksija

Vesić je na Fejsbuku naveo da je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi predložio da Osim dobije ulicu u Beogradu "zbog svega što je učinio za naš sport i naš grad".

"Piksi mi je ovaj predlog izložio u razgovoru koji smo vodili pre njegovog puta u Sarajevo na sahranu Ivice Osima. Grad Beograd prihvata Piksijev predlog i Ivica Osim će dobiti ulicu u našem gradu čim protekne tri godine od njegove smrti. Odluka će biti doneta u međuvremenu", naveo je Vesić.

On je dodao da je zahvalio Piksiju, u ime Beograda, na predlogu koji je uputio.

"Razgovarali smo o tome da se što pre realizuju predlozi Fudbalskog saveza Srbije, podneti pre nekoliko godina, da ulice u Beogradu dobiju Mil?an Mil?anić i Miloš Milutinović", dodao je Vesić.

Selektor fudbalske reprezentacije prethodno je naveo da je, uoči puta za Sarajevo, razgovarao sa čelnim ljudima grada Beograda i da je gotovo izvesno da će jedna od ulica u Beogradu dobiti ime po Ivici Osimu.

Osim, koji je preminuo 1. maja u austrijskom gradu Gracu nekoliko dana pre 81. rođendana, sahranjen je danas na Gradskom groblju Bare u Sarajevu.

(Tanjug Foto: Printscreen) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Viking

14.05.2022 21:33

Sta je to ucinio za srpski sport,poveo 2 fudbalera iz Srbije na Svjetsko prvenstvo 1990 god,Stojkovica i Spasica a 9 fudbalera iz Hrvatske.

ODGOVORITE
Name

Bubina

14.05.2022 21:35

Vesic nije presednik nego zamenik jadnog gradonacelnika Beograda.

ODGOVORITE