Lažni doktor ugrađivao ženama štapiće od lizalice pod kožu!

Muškarac iz Venecuele je nedavno uhapšen jer je ugrađivao plastične štapiće za lizalice pod kožu ženama i lagao ih da su to napredna sredstva za kontracepciju.

Zanimljivosti 12.05.2022 | 15:49
Lažni doktor ugrađivao ženama štapiće od lizalice pod kožu!

38-godišnji Hose Danijel Lopez optužen je da je prevario najmanje 25 žena koje su mu platile da im pod kožu ugradi jednostavne štapiće od lizalice kao kontracepciju, što je dovelo do toga da neke od njih zatrudne?!

Lopez, koji nije imao medicinske kvalifikacije, radio je u zdravstvenim centrima u La Viktoriji i Marakaju u Venecueli, nakon što je lažirao svoju medicinsku diplomu.  On je imao neko znanje o medicinskim procedurama, pošto je sam izveo subdermalne implantate, tvrdeći da su oni “Implanon” stvarna kontraceptivna procedura koja uključuje male plastične šipke koje se implantiraju ispod kože nadlaktice prenosi cronica.uno

Prema klinici Mayo, prava Implanon procedura se odnosi na kontraceptivne implantate koji oslobađaju nisku, stalnu dozu progestacionog hormona da bi se zgusnula sluz grlića materice i istanjila sluznica materice, a istovremeno potiskuju ovulaciju.

Ovi implantati imaju oblik malih plastičnih šipki umetnutih ispod nadlaktice, ali u Lopezovom slučaju, oni nisu bili ništa drugo do štapići za lizalice koji zapravo nisu ništa radili (slika dole).

lažni Implanon
lažni Implanon

 

Lopezova neverovatna prevara je prvi put izašla na videlo kada je stvarni doktor po imenu Rafael Chirinos izašao na društvene mreže da upozori ljude na to, tvrdeći da je video pominjanje ove procedure na WhatsApp-u od žena koje su zatrudnele i nisu razumele

“Vidim mnogo statusa na whatsApp-u navodnog doktora, specijaliste ginekologije, koji je promovisao operacije za uvođenje kontracepcijske metode pomoću Implanona“, rekao je Chirinos.

Kasnije se ispostavilo se da je to prevara, ono što je ugradio su platični štapići za lizalice.

Nakon što je istražio rad „”doktora” Hozea Danijela Lopeza, Chirinos je savetovao žene koje su primile implantat Implanon u La Pastiliti ili Klinici La Trinidad da što pre odu na lekarski pregled i da to hitno izvade!

Lopezova prevara je na kraju postala viralna, i iako je nestao čim su se stvari zahuktale, na kraju je uhapšen u oblasti El Castano, u državi Aragua, gde se skrivao od zakona. Optužen je za nezakonito bavljenje lekarstvom i falsifikovanje službenih dokumenata, između ostalog, i rizikuje da iza rešetaka provede više godina.

Koliko god ova priča zvučala šokantno, iznenadili biste se koliko ljudi se predstavlja kao doktore i kako se lako izvlače uprkos tome što nemaju medicinsko obrazovanje.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar