Abazović: Temeljni ugovor sa SPC obaveza države

Crnogorski premijer Dritan Abazović, izjavio je danas posle razgovora sa patrijarhom srpskim Porfirijem na Ostrogu, da je njegova želja da ova vlada stavi tačku na pitanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Region 12.05.2022 | 15:26
Abazović: Temeljni ugovor sa SPC obaveza države

Abazović je rekao da ne postoji nikakva dramatizacija po pitanju Temeljnog ugovora i da je to obaveza države koja treba da se završi.

Izrazio je nadu da će se ovo pitanje završiti na lep način kako je to, kako je kazao, učinjeno sa ostalim verskim zajednicama.

"Moja želja je da ova vlada stavi tačku na pitanje Temeljnog ugovora", rekao je Abazović novinarima.

Istakao je da mu je bila velika čast i zadovoljstvo da se sretne sa patrijarhom Porfirijem i mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem.

"Radujem se da Crna Gora ide putem pomirenja i pravde, i želim da svi građani promovišu mir i univerzalne vrednosti. Svi dobronamerni ljudi su dobrodošli u Crnu Goru, a politika vlade će biti takva prema svim dobronamernima i u narednom periodu", kazao je premijer, preneo je portal RTCG.

Poručio je da narod treba da se raduje, da, kako je kazao, bude uvek što više zadovoljstva, sreće, radosti.

Sa Abazovićem su na Ostrog došli ministri pravde Marko Kovač i ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Ðeka.

Patrijarh je Abazovića primio na Ostrogu na njegov zahtev, jer, kako je ranije saopšteno, njegova poseta Podgorici nije planirana.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dzoo

12.05.2022 15:18

Napravi te ugovor kao Srbija nista vise ni manje.Crkva zemljiste koristi ko ne veruje proveriti hram u Bg na drzavnom zemljistu.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

13.05.2022 07:55

Zemlja treba da pripada narodu,a ne Crkvi i Drzavi.Tamo gdje je crkva je crkveni gdje je drzava drzavno to niko ne spori,ali tamo gdje zivi narod treba da pripada narodu. I Crkva i Drzava treba da oslobodi narod bilo kog nameta ili haraca.