Vazdušni udari na Lavov, dijelovi grada bez struje

- Rusija je večeras izvršila vazdušne udare na grad Lavov na zapadu Ukrajine, a deo grada je ostao bez struje, saopštio je gradonačelnik Andrej Sadovij, prenosi AP.

Svijet 03.05.2022 | 22:28
Vazdušni udari na Lavov, dijelovi grada bez struje

"Kao posledica raketnog udara oštećene su dve trafostanice. Deo grada nema struju", napisao je večeras na Tviteru gradonačelnik Lavova.

Udari su se desili danas iz više pravaca nešto pre 20.30 časova, oko sat i po nakon što su se sirene za vazdušni napad oglasile u ovom gradu i širom Ukrajine, a najmanje četiri eksplozije mogle su se čuti iz centra Lavova, navodi AP.

Sadovij je u objavi na društvenim mrežama pozvao ljude da ostanu u podzemnim skloništima, a ukrajinske železnice objavile su da su vozovi zaustavljeni na ulazu u grad zbog ruskog gađanja željezničke infrastrukture, kao i da će zbog napada biti kašnjenja.

Poslednji veliki napad na grad dogodio se 18. aprila, u kojem je poginulo najmanje sedam ljudi, a Lavov je postao utočište za one koji beže od linije fronta na istoku Ukrajine, prenosi AP.

(Tanjug) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Лаушанин

03.05.2022 22:44

Све наде су ми усмјерене ка томе да је Анџелина Џоли неповријеђена. Помози, Боже!

ODGOVORITE
Name

Re:

04.05.2022 02:24

Изгледа си мало омашио тему. Нигдје се у овом тексту не помиње та опајдара.

Name

Z

04.05.2022 02:22

Терертни возови ће опет мало да касне, јер су уништени са свим натовареним оружјем са запада. Никако да се науче памети, па готово! Да није западњака, Галицијани би били најглупљи, али сад се види да су све то хуманоиди без мозга!

ODGOVORITE
Name

Z a Z

06.05.2022 19:19

Kasnilo je i prolece, da li ce leto doci,niko ne zna.