Odobrena klinička ispitivanja kineske vakcine protiv omikron soja

Kineska inaktivirana vakcina protiv omikron soja dobila je u utorak odobrenje za klinička ispitivanja od strane Nacionalne uprave za medicinske proizvode.

Svijet 27.04.2022 | 09:03
Odobrena klinička ispitivanja kineske vakcine protiv omikron soja

Vakcinu je razvila Kineska nacionalna Biotek grupa koja je povezana sa Sinofarmom. Istraživanje je počelo u decembru 2021. godine, saopštila je ta kompanija.

Preliminarni testovi, kao što su procena bezbednosti kod životinja i istraživanje imunogenosti, pokazali su da vakcina može da proizvede visok neutralizujući titar antitela protiv različitih varijanti kovida-19, uključujući omikron soj, navodi se u saopštenju.

U kliničkim ispitivanjima biće korišćene metode nasumičnih, dvostruko slepih i kohortnih studija. U ispitivanjima će učestvovati osobe starije od 18 godina koje su primile dve ili tri doze vakcina protiv kovida-19 kako bi se procenila bezbednost i imunogenost inaktivirane vakcine.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

petra

27.04.2022 08:11

To smo čekali. Bockanje se nastavlja i nema stajanja do poslednjeg antivaksera. Jer dok oni ne shvate da ovo zlo od korone neće nestati dok se svi nepelcuju, prođe voz. Imunizacija nema alternativu kad vam Petra kaže

ODGOVORITE
Name

Stare metode

27.04.2022 08:28

Nekad ne treba izmišljati.... Ovom tehnologijom se proizvodi vakcina protiv dječije paralize koju smo bukvalno svi primili

ODGOVORITE
Name

tajna bezakonja se radi

27.04.2022 11:41

Globalisti.70 clanova kp kine su clanovi odboru u Fajzeru.

ODGOVORITE