I šta ćemo sad: Ovo je sto koji će Konstrakta imati na Evroviziji!

Bura oko nameštaja u Vaskršnjoj čestitiki na kom je predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta ne jenjava i sve zbog toga što drveni nameštaj neke ljude na društvenim mrežama podseća na slovo "Z".

Zabava 25.04.2022 | 20:36
I šta ćemo sad: Ovo je sto koji će Konstrakta imati na Evroviziji!

Da podsetimo, prašina se digla jer je brojne tviteraše oblik malih stolova podsetio na latinično slovo "Z", slovo koje je postalo zabranjeno u mnogim zemljama Evrope zato što su ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim simbolom.

Međtum, sada je isplivala fotografija stola na kom će Konstrakta prati ruke, odnosno će biti na bini u Torinu i biće centralni komad.

sto, konstrakta, Evrovizija
FOTO: RTS

Kao što se može videti na fotografiji, sto je od punog drveta, a pozadina liči na stolarsku radionicu sa sve stegama i ostalom opremom, zaključuje se da je u pitanju ručni rad, a zbog kolorita i načina izrad, vidi se da je u pitanju puno drvo, vrlo moguće orah ili bukva.

Što se stila tiče, podseća na francuske i engleske stolove za kafu iz epohe rokokoa upravo zbog samog oblika i izvijenih nogara. Takođe, ovakvi stolovi se mogu videti i u srpskim domovima.

Kao što se na fotografiji može videti, sto na sebi nema nikakvih obeležja i veoma je lep u svojoj jednostavnosti, pa je možda teđe "prikačiti" mu ikakvo značenje i ostaje ono što je i bio - sto ili stočić.

Konstrakta
FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE

Da podsetimo, RTS je demantovao sve navode da je u pitanju provokacija.

"Radio Televizija Srbije oštro osuđuje neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na Pesmi Evrovizije, zbog toga što podseća na slovo „Z“, ujedno „predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini“.

Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu. Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje. Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno.

Originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svetsku javnost, ali uvek i jedino kao umetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čoveku i životu.", stoji u saopštenju Javnog servisa.

Konstrakta, vaskršnje fotografije, Tviter
FOTO: PRINTSCREEN/TVITER

(Kurir.rs)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dragan

26.04.2022 13:22

Nikakve veze ovo nema sa slovom Z, osim toga kladim se da ce Ukrajina pobijediti

ODGOVORITE