Prioritet Srbije je dobra saradnja sa Amerikom

Razgovarajući o situaciji u regionu, predsednik Vučić je naglasio da Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, kao i Republike Srpske unutar BiH, saopštila je Pres služba Predsednika.

Srbija 19.04.2022 | 17:52
Prioritet Srbije je dobra saradnja sa Amerikom

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa američkim senatorima Odbora za spoljne poslove Krisom Marfijem i Džin Šejhin, kao i senatorom Odbora za oružane snage Tomom Tilisom, sa kojima je razgovarao o bilateralnoj saradnji, evropskim integracijama Srbije, situaciji u regionu, energetici i krizi u Ukrajini.

Predsednik Vučić je istakao da je unapređenje saradnje sa SAD jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije.

„Trgovinska razmena će ove godine dostići iznos od 1,2 milijarde dolara, što pokazuje značajan napredak u našim ekonomskim odnosima. Nadamo se dodatnom intenziviranju različitih vidova saradnje i realizaciji konkretnih projekata od obostranog interesa“, rekao je predsednik Vučić.

Povodom krize u Ukrajini, predsednik Vučić je naglasio privrženost Srbije poštovanju načela međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta i političke nezavisnosti država, o čemu svedoči i glasanje Srbije u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i drugim međunarodnim telima.

Tokom razgovora sa američkim senatorima, predsednik Vučić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Vašingtona putu Srbije ka punopravnom članstvu u EU.

„To je jedan od naših prioritetnih spoljnopolitičkih ciljeva i strateško opredeljenje Srbije“, istakao je predsednik Vučić.

Razgovarajući o situaciji u regionu, predsednik Vučić je naglasio da Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, kao i Republike Srpske unutar BiH, saopštila je Pres služba Predsednika.

On je dodao da je za Srbiju od kljčnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i jačanje saradnje u svim oblastima, a posebno u oblasti ekonomije, jer samo takav region omogućava održiv razvoj i same Srbije.

S tim u vezi, predsednik Vučić je, kao primer uspešne regionalne saradnje, naveo inicijativu „Otvoreni Balkan“, čiji je cilj dalji razvoj regiona i podizanje životnog standarda svih njegovih građana.

Senatori SAD čestitali su predsedniku Vučiću pobedu na nedavno održanim izborima.

Oni su naglasili značaj saradnje Srbije i SAD, istakavši da unapređenje odnosa dveju zemalja vodi jačanju ekonomske i političke saradnje.

(Tanjug) 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Milan

19.04.2022 16:06

Ne hvala. Nismo za saradnju sa onima koji su nas bombardovali. Saradjuje se sa Rusijom, Kinom, ne sa belosvetskim zlocincima.

ODGOVORITE
Name

Za Milana

19.04.2022 16:55

A jeli, a sto onda idete ziviti u tu Ameriku. Po popisu iz 2013, 130 hiljada Srba zivi u America, a ta cofra je sigurno presla preko 200 hiljada dans. Sto se ne selite u tu krasnu Rusiju? Licemjerstvu vam nema kraja.

Name

Kive

19.04.2022 17:29

Zasto stanovnici Srbije i entiteta RS ne idu u kinu i rusiju na rad pitam se. Svi bi na zapad a pljujemo po zapadu.

Name

Advokat

19.04.2022 17:40

Milan je glup, ali je iskren. Bravo, Milane!

Name

borac

19.04.2022 17:44

Milan je glup da bi to svatio.

Name

RE Milan

19.04.2022 18:19

Bravo Milane, samo da te zapitam: čije ti to proizvodnje auto voziš, čiji to mobilni telefon držiš u rukama, čiji ti to računar imaš u kući, čiji Softwar, imašaš instaliran na računaru, čiji TV imač, koliko nas ima u Americi, Njemačkoj, Francuskoj i svi smo tamo radi love, dakle sve je zapadno,a ti bi sa Rusijom i Kinom, može idi tamo, ali nemoj druge dovoditi u zabludu i brzo ćeš se otuda vratiti???

Name

Alan Ford

19.04.2022 18:25

Jace ti srpstvo od pameti izgleda.

Name

Re Milane

19.04.2022 18:46

Hehehe moj Milance ,,upute su stigle ,,, Pa vi izvolite ,,birajte ,,, A sto se tice Nato bombardovanja Srbije ,,,ili si lud ili se pravis lud.,,pa zna se zasto se desilo bombardovanje .

Name

Srbin

19.04.2022 17:30

Sta su meni Srbija i Rrp Srpska...Nista..Rusija Nista...Nikad u zivotu od njih nisam dobio za rucak pomoci..A Srbi koje Srbi biraju pokradose milijarde pa ih opet Srbi biraju Pa sta su meni takvi Srbi Nisu nista...Srbi meni ne znace nista...Srbin sam odavno samo amaterski a profesionalno sam bez nacije,bez i religije..Za Srbiju i Rep Srpsku nebi dao ni boba..Po zasluzi

ODGOVORITE
Name

milos

19.04.2022 18:26

Mene najvise zanima dali ce i Dodik u utorak kada dodju u Sarajevo primiti senatore koji su mu uveli sankcije i zabranili ulazak u USA

ODGOVORITE