Vučić:Odgovornost svih na Z.Balkanu da sačuvamo mir

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle razgovora sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom, da je odgovornost svih na zapadnom Balkanu da se sačuvaju mir i stabilnost i da će morati da se uloži ogromna energija da "ne dopustimo da nas politike prošlosti dovedu do bilo kakvih incidenata i problema".

Srbija 18.04.2022 | 20:48
Vučić:Odgovornost svih na Z.Balkanu da sačuvamo mir

Vučić, koji je u radnoj poseti Sloveniji, takođe je izjavio da Beograd i Lljubljana imaju odličnu bilateralnu saradnju i u političkim i u ekonomskim pitanjima, zahvalivši Pahoru na, kako je rekao, velikoj podršci koju pruža Srbiji na evropskom putu.

"Zahvalan sam predsedniku Slovenije, našem prijatelju Pahoru na velikoj podršci koju pruža Srbiji na evropskom putu. Slovenija nikada nije tražila takozvani dovoljni razlog da zaustavlja Srbiju na njenom evropskom putu, naprotiv, uvek je bila tu da pomogne", istakao je Vučić u izjavi novinarima.

Današnji susret ima posebnu vrednost za Srbiju zbog toga što, kako kaže Vučić, sa predsednikom Pahorom možemo otvoreno da razgovaramo o svim pitanjima.

"Danas je, nažalost, u Evropi dijalog nasušna potreba, ima ga sve manje i zato sam srećan što sam danas ovde i zahvalan predsedniku Pahoru na izuzetnom gostoprimstvu", rekao je srpski predsednik.

Vučić je rekao da veruje da će i o situaciji u Ukrajini razmeniti mišljenja, "od kojih će moći da se izvuku najbolji zaključci u interesu" Srbije i Slovenij.

"U pravu je predsednik Pahor kada kaže da je odgovornost na svima nama na zapadnom Balkanu da sačuvamo mir i stabilnost i upravo tako ćemo morati da se ponašamo i da uložimo ogromnu energiju da ne dopustimo da nas politike prošlosti dovedu do bilo kakvih incidenata i do bilo kakvih problema", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbija i Slovenija imaju veoma dobru, čak odličnu bilateralnu saradnju i po politickim i ekonomskim pitanjima.

"Želim da se svim građanima Slovenije zahvalim na podršci koju su uvek na evropskom putu pružali Srbiji i uvek su dobrodošli u Srbiju. Mi imamo, ne samo izuzetno dobre prijateljske odnose već posebno cenimo i volimo Sloveniju i naše slovenačke prijatelje. Dobrodošli u Srbiju", poručio je Vučić.

(Tanjug) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Joj suplje price

24.04.2022 10:06

Kao mir na Balkanu zavisi od nekoga sa Balkana.

ODGOVORITE