SPS: Protiv nametanja OHR-a i skretanja pažnje sa životnih pitanja građana Srpske 

SPS ostaje pri stavu da nikakva nametanja nisu prihvatljiva za Republiku Srpsku, te da svi oni koji povlače takve poteze snose i punu odgovornost za posljedice takvih politika, saopštno je iz Socijalističke partije Srpske.

Republika Srpska 13.04.2022 | 13:47
SPS: Protiv nametanja OHR-a i skretanja pažnje sa životnih pitanja građana Srpske 

OHR treba da insistira na dijalogu i da iskoriste svoju ulogu kako bi vlasti pitanje imovine rješavale u institucijama, a ne da igra ulogu u predstavi za javnost onih kojima odgovaraju stalne međunacionalne tenzije i otvorena pitanja, navodi se u saopštenju.

-  Isto kao što je tzv. "Inckov zakon" nametnut u vrijeme pandemije, nestašice lijekova i velike krize, tako i ova odluka, bez obzira na namjeru, služi najviše za skretanje pažnje sa životnih pitanja građana poput divljanja cijena, razarajuće korupcije i sve većeg siromaštva i iseljavanja naroda.

Aktuelizovanje pitanja imovine nametanjem odluka i izazivanjem još jedne političke krize, ipak ne može staviti u drugi plan odgovornost svih nosilaca vlasti u BiH, uključujući tu i OHR, za izuzetno teško stanje u privredi, za loš status radnika, za siromaštvo i bjesomučno zaduživanje, za korupciju i politizovane institucije, za masovan odlazak čitavih porodica i za temeljno uništavanje i Republike Srpske i BiH.

Ovom prilikom pozivamo i vladajuću koaliciju u BiH i Srpskoj da zajedno sa predstavnicima OHR odu u bilo koji market i pogledaju cijene, poslije toga da stanu na benzinsku pumpu i naspu gorivo, a nakon toga da razmisle da li će dalje ići dogovorom ili će u skladu sa cijenama dizati i tenzije među narodima u BiH - kažu u SPS. 

Iz ove partije su poručili da o pitanjima od interesa za Republiku Srpsku mogu da odlučuju jedino građani Republike Srpske, te da se o takvim pitanjima ne može odlučivati ili dogovarati u ambasadama ili bilo gdje van nadležnih institucija.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Cile

13.04.2022 12:25

Tako je g Selak jako dobar stav

ODGOVORITE
Name

Iznenađuje

13.04.2022 19:32

Me ozbiljnost i jačanje SPS pozitivno

Name

Ovaj

14.04.2022 07:25

kao pametan, protiv nametanja, a jednostrani potezi o imovini, smiješno

Name

Radom

13.04.2022 13:18

za boljitak.Nema mogućnosti kredita na račun bukovine

ODGOVORITE
Name

Stevo

13.04.2022 14:33

Mislim da SPS radi punom parom i kontinuirano, da nije stranka, koja se javlja samo mjesec pred izbore. Navijamo za vas. Samo tako punom parom, a u oktobru ce se sve nagraditi!

ODGOVORITE
Name

Zemo

13.04.2022 14:36

Goran dok je radio u KPZ-u znao se nekakav red, rad i disciplina! Sada je boze sacuvaj, svako vodi svoju politiku i kurta i murta!!!

ODGOVORITE
Name

Zoni

13.04.2022 16:15

Rs je vec prodao drzavnu imovinu preko londonske berze,a sada se boji da ce se to otkriti ,samo treba otkriti ko je "vlasnik"

ODGOVORITE