Uhapšeno devet osoba, oduzeti PCR testovi i potvrde

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u sklopu operativne akcije “Posrednik” na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Visokog i Breze realizovali pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na 13 lokacija.

Bosna i Hercegovina 30.03.2022 | 19:13
Uhapšeno devet osoba, oduzeti PCR testovi i potvrde

Tom prilikom uhapšeno je devet osoba, saopšteno je iz SIPE.

Uhapšene osobe su sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih, te će po završetku navedenih radnji biti predate u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

"Prilikom pretresa su otkriveni i privremeno oduzeti veći broj covid potvrda i PCR testova kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djela propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine", kaže se u saopštenju.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bajden

30.03.2022 20:16

Dobro a oni koji su koristili i naručili javne isprave jesu li odgovorni???

ODGOVORITE
Name

Realno ali istinito

31.03.2022 05:23

Da bi se sprečila korupcija mora se stati sa praksom svedok saradnik ili pokajnik ,taj svedok je počinio KD kako god da njega nije bilo ne bi bilo ni samog krivičnog dela ,jer on je inicijator korupcije ,budi,daje da bi ostvario neko pravo koje mu je pripada ili ne ispunjava uvjete u odredjenom trenutku !!!Ovim se samo povećala stopa korupcije u BiH.

ODGOVORITE