Banjaluka: Cijene karata za javni prevoz ostaju iste

"U narednom periodu neće doći do poskupljenja pojedinačnih i mjesečnih karata za javni prevoz, a u skladu sa ranijim dogovorom,  prevoz ostaje besplatan i povoljniji za određene kategorije – penzionere, srednjoškolce i studente iz višečlanih porodicica."

Republika Srpska 29.03.2022 | 15:45
Banjaluka: Cijene karata za javni prevoz ostaju iste

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, nakon sastanka sa prevoznicima, dodavši da su na račun prevoznika uplaćene subvencije za ove korisnike u iznosu od oko pola miliona KM.

Kako bi spriječili da se poskupljenje goriva odrazi na cijenu karata za javni prevoz i tako u periodu krize dodatno optereti naše sugrađane, gradonačelnik je istakao da će Grad Banja Luka tu obavezu preuzeti na sebe, kao i da, bez obzira na sve, gradska administracija ostaje privrežena politici povoljnijeg prevoza na području grada.

"Banja Luka je ostala istrajna pri tome da bude brana poskupljenjima. Svjesni svih poskupljenja uzrokovanih globalnom i energetskom krizom, koja pogađaju naše sugrađane i uprkos svim izazovima smo kao Grad poskupljenjima u javnom prevozu rekli „ne", istakao je gradonačelnik Stanivuković.

Međutim, on je napomenuo, da će se, ukoliko se poskupljenja nastave ili potraju duže, morati tražiti neke druga rješenja.

"Period aprila iskoristićemo za analizu naših daljih koraka. Smanjenje cijena goriva na globalnom nivou bio bi svakako najbolji ishod, ali ukoliko do smanjenja ne dođe, tražićemo druga rješenja", zaključio je gradonačelnik Banje Luke.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Z2

29.03.2022 14:44

Imali ikakvo rješenje za vozače tih autobusa. Radimo po 250 sati mjesečno bez pauza

ODGOVORITE
Name

Re

29.03.2022 17:27

Zali se djajicu,on vam kroji kapu.

Name

Vico

29.03.2022 15:15

A kako ostaju iste karte kad je prevoznik Pavlovic vec poskupio i dnevne i mjesecne karte naplacuje po novim cijenama.

ODGOVORITE