Zbog pritisaka Kvinte nije bilo smjene policajaca

- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se plan Prištine o smjeni srpskih komandira i policajaca koji su bili na sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost u Beogradu nije ispunio zbog pritisaka zemalja Кvinte.

Srbija 25.03.2022 | 21:16
Zbog pritisaka Kvinte nije bilo smjene policajaca

"Zemlje Кvinte su znale da će Srbi napustiti `institucije` ukoliko dođe do toga", rekao je Vučić za RTS.

Prema njegovim riječima, onog sekunda kad samoproglašeno Кosovo uputi zahtjev za članstvo u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji, Srbija će snažno diplomatski odgovoriti.

Vučić je rekao da neće biti srpskih izbora 3. aprila na Кosovu i Metohiji i da bi albanska policija pucala na Srbe, ako bi krenuli da organizuju izbore.

"Imali bismo desetine, da ne kažem stotine mrtvih, ukoliko Srbi odgovore"“, rekao je Vučić, dodajući da je za njega najvažnije izbjeći sukobe, ali da Srbiji ne pada na pamet da prizna nezavisnost lažne države.

On je napomenuo da će Srbi sa Кosova i Metohije glasati u centralnoj Srbiji.

Govoreći o današnjim protestima Srba na Кosovu i Metohiji zbog oduke Prištine da otpusti srpskog sudiju, jer je u Beogradu prisustvovala sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost, Vučić je rekao da su to bili najveći protesti u Gračanici u posljednjih nekoliko godina, ali i u Кosovskoj Mitrovici.

(Srna) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Prnjavor

25.03.2022 21:08

De ba..Kosovo nije srpsko još od 1315.. A zemlje Kvinte,i sve nas zabole hoće li lažljivi svrbi biti u institucijama države koje,tobož,nepriznaju,a svesrdno sudjeluju u vlasti njenih institucija.Ako je Kosovo svrpsko,što neodržite izbore?,bez dozvole vlasti Kosova?vi znate i sami da ono nije vaše,ali bi trgovali..gledate da iskamačite što vise od EU,i SAD koji jednom za svagda hoće da stave tačku na sve to,pa vam stalno nešto poklanjaju,i daju..dao bi vam ja ku***da izbijete oči..Kažu neki,oni bi ratovali da"se reši 1 Kosovo,"..zaboravili oni da su ratovali 99 pa se nisu nešto pokazali..jedva ih makedonci ustavili u Kumanovu,da potpišu bezuvjetnu kapitulaciju

ODGOVORITE
Name

Neđo.25.03.2022

25.03.2022 21:26

Prnjavor----biloje srpsko i biće.............

Name

Kultura

25.03.2022 22:23

Kultura ?

Name

Za Neđoa

25.03.2022 23:15

Yes kako da ne ?????

Name

Re

26.03.2022 06:03

Ako nije srpsko, zašto tražite da ga priznamo? Ako je šiptarsko, zašto će im zapadna vojska u njemu? Poslije sloma Ukrajine, Kosovo će biti ponovo srpsko.

Name

DelPo

25.03.2022 22:00

Naucite prvo maternji jezik pa onda nesto komentarisite!! Iz vas izbija nevjerovatna zloba i nedao Bog da o vasoj sudbini odlucuje 19 zemalja koji su napali SRJ 1999. godine!! Nije glup onaj koji zna da je glup nego onaj koji misli da je pametan a pokazuje nevjerovatnu glupost i idiotluk!!

ODGOVORITE