Gradonačelnik pozvao prevoznike da rade svoj posao

- Prevoznici treba da budu na usluzi građanima, jer za politike koje grad promoviše već je izdvojeno 1,2 miliona KM.

Republika Srpska 16.03.2022 | 14:57
Gradonačelnik pozvao prevoznike da rade svoj posao

Na vanrednoj sjednici Skupštine grada Banja Luka, koja je zakazana za utorak, 22. mart, nalazi se i rješenje problema prevoznika, koji su i danas prekršili ugovor koji imaju sa Gradom, zaustavivši autobuse na pola sata.

Kako je rekao gradonačelnik Draško Stanivuković, prevoznici treba da budu na usluzi građanima, jer za politike koje grad promoviše već je izdvojeno 1,2 miliona KM.

-To je iznos koji je rezervisan za besplatan i povoljniji javni prevoz, a to je interes i naroda i prevoznika. Skupština ta sredstva treba da odobri na vanrednoj sjednici, nema razloga da ne usvoje tu odluku – rekao je gradonačelnik.

Dodaje kako su ta sredstva trebala da budu isplaćena 15. marta, ali nije održano skupštinsko zasjedanje na kojem su odbornici trebali da usvoje tu odluku.

-Podsjećam da je 1,2 miliona KM više od sredstava kojima smo trebali da podržimo politike za koje se zalažemo. Naime, za naše politike, jer se ne realizuju 12 mjeseci nego nešto kraće, je potrebno oko 800 do 900 hiljada KM. Dakle, sav višak može da se usmjeri na saniranje šteta prevoznicima, to je dovoljno sredstava – rekao je on.

Poručio je kako, uz sve to, za narednu sedmicu je najavljen i pad trenutnih cijena goriva.

-To znači da će cijene biti kao što je to bilo prije otprilike 20 dana. Podsjećam da nije samo gorivo poskupilo, sve je skuplje na tržištu, svima je teško i svi treba da budemo solidarni – rekao je gradonačelnik.

Dodaje kako će naredne sedmice analizirati sve eventualne gubitke.

-Ne dam da građani osjete poskupljenja. Naredne sedmice nam ostaje da vidimo šta će se dešavati, analiziramo koliki su gubici, ali moja poruka je da ne smijemo da uzimamo od budžeta, jer je svaka stavka važna – poručio je gradonačelnik Stanivuković.

Pozvao je prevoznike još jednom da se svojim potezima ne odriču 1,2 miliona KM.

-Poručujem im da i dalje voze svoj narod, od kojeg i oni žive. Ja razumijem njihovu poziciju, da se nalaze između dvije politike, ali isto tako je jasno da su odabrali drugu stranu. Oni svojim postupcima ne ucjenjuju samo grad, nego i građane, kojima je potreban javni prevoz. U utorak na vanrednoj sjednici razmatramo odluku o dodjeli sredstava za bolje uslove u javnom prevozu – poručio je gradonačelnik još jednom.

Uz to, dodao je kako se domaćinski odnosi prema budžetu i da neće skidati sredstva sa postojećih savki koje su izuzetno bitne.

Uz sve to, gradonačelnik Stanivuković je još jednom podsjetio da je ugovor sa prevoznicima nepovoljan, te da preduzeće za javni prevoz, za koje je u planu da grad osnuje, isplatiće se ukoliko budu išli kroz javno – privatno partnerstvo, stoji na sajtu Gradske uprave.

Prevoznici su jutros u znak protesta parkirali autobuse kod banjalučke Gradske uprave, zahtijevajući da im se zbog visokih cijena goriva obezbijede dodatna sredstva iz budžeta.

(BN) 

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

GTI

16.03.2022 14:24

Najbolje tako nije ponudio neko rjesenje

ODGOVORITE
Name

Eh

16.03.2022 15:01

Moj Drasko to su lopovi kao i vladajuci jer su to navikli a narocito ovi iz AUTOPREVOZA koji su ukrali papire da dobiju zemljiste Stare autobuske stanice a svi stari banjalucani znaju daje GRAD to zemjliste isplatio.

ODGOVORITE
Name

Mitar

16.03.2022 15:02

Čuj, isplatiće se kroz javno-privatno partnerstvo! Znači, opet muljanje.

ODGOVORITE
Name

GTI

16.03.2022 15:07

Jesi razmisljao da malo ti radis svoj posao?

ODGOVORITE
Name

Re

16.03.2022 17:20

O čemu pričaš, on i radi svoj posao

Name

MIRKO

16.03.2022 15:12

HOĆE LI GRADSKI PREVOZ VRATITI CIJENE SLEDEĆE SEDMICE??? NARAVNO DA NEĆE.BRAVO GRADONAČELNIČE, DA SI NAM ŽIV I ZDRAV!!!

ODGOVORITE
Name

Borac

16.03.2022 15:43

Neka sada parkiraju kod djajica i ilica. Oni nisu hteli da se ukinu akcize na gorivo. To njih tilu lulu i ostrac nozeva navracaju.

ODGOVORITE
Name

Izbjeglica

16.03.2022 16:23

Ostrac nozeca. Ko je taj? Haha

Name

MARKO

16.03.2022 17:07

Podigli cijene kao da putujemo na mars.Zato mlate prazni autobusi.Jedini izpaz tramvaji kao u mnogim zemljama pa nek onda autobusi podizu cijene

ODGOVORITE
Name

Politika

16.03.2022 17:22

Nedaju da se ukinu akcize na gorivo hoce da izvuku pare iz budzeta da bi rekli gradonacelnik nije nista uradio providni su

ODGOVORITE
Name

drnd

16.03.2022 18:02

Ma, bravo za prevoznike, bravo za Moj market, bravo za SNSD, bravo za sve koji gaze ovaj glupi narod. Udrite po budalama, nego sta! Nismo bolje ni zasluzili. Nigdje bunta, nigdje strajka, nama jz sve savrseno!

ODGOVORITE
Name

Drasko

16.03.2022 18:54

Bolje jupi 50 autobusa i zaposli 200 ljudi i imas prevoz, a ove dupeuvlakace u Laktase nek im Mile daje popust

ODGOVORITE
Name

RE DRAŠKO

16.03.2022 22:37

Svaka čast za komentar???