Do kraja godine svi radnici Geoksa imaće zaposlenje

- Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Vranju, tokom posete novoj fabrici HTZ opreme nemačke kompanije Haiks, da će do kraja godine svi bivši radnici italijanskog Geoksa, koji je otišao iz Srbije, imati novi posao.

Srbija 14.03.2022 | 12:41
Do kraja godine svi radnici Geoksa imaće zaposlenje

Vučić je obišao pogone nove fabrke koja proizvodi obuću namenjenu vojsci, policiji i vatrogascima i rekao da je od 88 radnika koji su prvi dobili posao, čak njih 85 radilo u Geoksu, kao i da Haiks planira da zaposleni još oko 650 tih radnika.

Takođe, izrazio je očekivanje da će Haiks zaposliti i više radnika u narednom periodu.

"Već više od trećine radnika Geoksa je dobilo posao i do kraja godine će skoro svi imati novo zaposlenje", dodao je predsednik.

Istakao je da je veoma važno što je nemački investitor Haiks došoa u Vranje, jer Nemci gde god dođu planiraju dugo da ostanu.

On je predstavniku nemačke kompanije rekao da su radnici mnogo zadovoljniji u Haiksu nego što su bili u Geoksu zbog drugačijeg odnosa prema zaposlenima i da mu je drago što to čuje.

Predsednik je pre obilasku pogona održao sastanak sa čelnicima nemačke kompanije i prisustvovao potpisivanju Memoranduma o razumevanju između Republike Srbije i kompanije "Haix-Sćuhe-Productions-und vertriebs-GmbH", na koji su potpis stavili ministarka privrede Anđelka Atanasković i finansijski direktor kompanije Haiks Markus Lins.

Trenutno je u ovoj fabrici zaposleno 88 radnika zajedno sa menadzmentom. U fabrici rade 82 žene i šest muškaraca.

U fabrici se pravi obuća namenjena vojsci, policiji i vatrogascima, a trenutno se proizvodi 250 pari cipela na dan, a u planu je da se pravi do 3.000 pari obuće dnevno.

Ranije je najavljeno da će Haiks u Vranju preuzeti deo od oko 1.000 radnika Geoksa koji su krajem avgusta prošle godine ostali bez posla.

(Tanjug Foto: Tanjug) 

Komentari / 0

Ostavite komentar