Potpisano pet ugovora o izgradnji saobraćajne infrastrukture

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović potpisao je sa izvođačima radova i dobavljačima, izabranim u postupku javnih nabavki, ugovore o prvoj fazi rekonstrukcije ulice Stefana Dečanskog, izgradnji pješačke staze u putnom pojasu magistralnog puta M-1 113 Bijeljina - Ugljevička Obrijež.

Republika Srpska 09.03.2022 | 11:17
Potpisano pet ugovora o izgradnji saobraćajne infrastrukture

Te nabavci i postavljanju svjetlosno-signalnog uređaja i opreme za smirivanje saobraćaja u zoni pješakog prelaza u ulici Kulina bana, mjerenju aerozagađenja na području Grada Bijeljina i nabavci opreme za video nadzor i mobilnih kamera.
 
"Prva faza rekonstrukcije ulice Stefana Dečanskog obuhvatiće potez od kružne raskrsnice sa ulicama Neznanih junaka, Cara Uroša i Ive Andrića (kružna raskrsnica "Dud") do raskrsnice sa Mačvanskom ulicom, u dužini od 400 metara. U sklopu rekonstrukcije ulice predviđena je izgradnja dvije kolovozne trake, obostrane pješačke i biciklističke staze, zelenog pojasa sa stablima, kao i prostora za podužno parkiranje vozila na dijelu gdje širina poprečnog profila to omogućava. Rekonstrukcija će podrazumijevati i javnu rasvjetu, kišnu kanalizaciju i vodovodnu mrežu, s obzirom na to da je infrastruktura u tom dijelu grada dotrajala, te da često dolazi do pucanja cijevi. Vrijednost ovog ugovora je 640.985 konvertibilnih maraka (bez PDV-a)", saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljina.
 
Kako se kaže vrijednost ugovora o izgradnji pješačke staze u putnom pojasu magistralnog puta Bijeljina - Ugljevička Obrijež je 54.997 KM (uključujući i PDV), a staza će biti izgrađena na potezu između tačaka obilježenih kao KM 1+550,00 i 1+750,00.
 
Svjetlosno-signalni uređaj i oprema za smirivanje saobraćaja u zoni pješakog prelaza u ulici Kulina bana, pored pješačkog mosta preko kanala Dašnica, služiće za upozoravanje vozila na pješački prelaz i povećanje bezbjednosti učesnika u saobraćaju, a njihova nabavka i postavljanje koštaće 11.187 KM (uključujući i PDV).
 
"Ugovorom o nabavci opreme za video nadzor, čija je vrijednost 10.530 KM (uključujući i PDV), Odjeljenje komunalne policije Gradske uprave nabavilo je šest mobilnih kamera koje će biti postavljane na lokacijama očišćenih divljih deponija, kako bi bilo spriječeno njihovo ponovno formiranje, a prekršioci komunalnog reda identifikovani. Mjerenje aerozagađenja na području Grada Bijeljina tokom 2022. godine će vršiti Javna naučnoistraživačka ustanova „Institut za zaštitu i ekologiju Republike Srpske“ iz Banja Luke, a vrijednost ovog ugovora je 23.283 KM (uključujući i PDV)", istakli su iz Gradske uprave.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Prika bn

09.03.2022 10:57

Uređenja ulica su ok, al kamere....?mora nekog zaposlit da ih čuva. Svi znaju da je bn zagađena maksimalno, što od loženja uglja al i od automobila. Tolike gužve.treba pravit garaže, mnogi kruže tražeć parking

ODGOVORITE
Name

R Milan

09.03.2022 15:48

Dobro je da se " krenulo "" .... Samo udri, samo trošenje,, ništa od proizvodnje,, niko o radu ne priča....svi su za projekte koji ne donose nove vrijednosti...strašno!!!

ODGOVORITE