Vučić djeci iz regiona: Srbija je i vaša zemlja (VIDEO)

- Predsednik Aleksandar Vučić ugostio je danas decu srpske nacionalnosti iz regiona, i poručio im da je Srbija njihova zemlja, u kojoj su svoji na svome, i u kojoj će ih uvek dočekati ljubav, odakle god da dolaze.

Srbija 05.03.2022 | 10:56
Vučić djeci iz regiona: Srbija je i vaša zemlja (VIDEO)

Vučić je domaćin deci koja su u glavni grad Srbije došli iz Hrvatske, Severne Makedonije, Slovenije i Bosne i Hercegovine, pripremio im i prigodne poklone, ali su i oni njemu izmamili osmeh na lice poklonom koji su mu uručili, a darovali su mu ikonu Bogorodice.

Citirajući čuvenog Miku Antića, koji je napisao stih “da bi se istinski volelo treba odrasti do deteta”, taj mudri i opominjući sith iz pesme “Ljubav”, Vučić je rekao da oseća potrebu da im se izvini u ime svih odraslih, jer nijedan izazov koji je pred njima nisu sami napravili niti ga zaslužili.

“Nisu svi među nama odraslima u sveti, odrasli do deteta. Nijedan izazov pred vama niste sami napravili, niti zasužili, već ste ga nasledili od nas odraslih, ali ne i doraslih svemu. Nikada nijedno dete nije počelo rat, srušilo berzu, niti ostavilo na ulici nekoga, bez doma, roditelja i dece”, rekao je Vučić.

Poručio je da je generacija odraslih dužna izvinjenje za sve što se dešava, što generacija dece odrasta plašeći se rata, nestašice hrane, nuklearne katastrofe.

“Vi vašu decu nemojte da suočavate sa strahotama sa kojima smo mi vas”, dodao je on.

Poručio je da je Srbija danas oaza mira, stabilnosti i ljubavi, dodajući da može to da kaže u ovom dekadentnom i uzavrelom sveu, u kojem vladaju histerija u mržnja.

“Uvek na pameti ljubav, ona je kao snaga - ako je više trošite, više ćete je imati. Gajite ljubav, ljubite svoje roditelje, drugove, sprski narod. Volite svoju kuću Beograd, i svoj dom Srbiju. Ovde ste svoji na svome, ovde će vas uvek sačekati ljubav odakle god da ste”, poručio im je Vučić.

On je zahvalio i njihovim nastavnicima, koji ih ,kaže, uče srpskom jeziku, kulturi, da vole Srbiju, a od toga ne postoji važnija stvar.

“Bez vas pitanje je koliko bi ova divna deca znala i razumela i ko su i odakle i kakvi su im koreni i gde su uvek dobrodošli”, rekao je Vučić.

Predsednik im je zahvalio što su došli i upitao da li su videli nekad lepši hram od Hrama Svetog Save, na šta su oni odmahnuli glavom, sa čime se i sam složio, jer, kaže, ne postoji na svetu tako lep, veliki, momunentalan hram.

U ime dece iz regiona Jovana iz Mostara se zahvalila predsedniku na prijemu, rekavši da sa još osmoro dece, dolazi iz Prosvjetine škole u Mostaru, kako je dodala, najlepšeg grada sa juga BiH.

Ona je ukazala je da su sa njom još deca iz Vukovara, Kumanova, Starog Nagorišana, Kopra i da su svi srećni što su u Srbiji, što su kroz pretodnevni kamp imali prilike da se druže, ali pre svega obiđu znamenja u Srbiji.

“Dolazimo iz različitih krajeva I svako ima specifičnu priču, ali svi imaju zajedničku ljubav prema Srbiji I svom naodu, I jaku želju da ovučamo svoj identitet”, rekla je Jovana.

Zahvalila se predsedniku na svemu što čini da Srbija bude jak oslonac za Srbe u regionu i posebno zahvalila za podršku Srbima u Mostaru, pomoć u obnovi Saborne crkve, koja je simbol identiteta mostarskih Srba.

Poželela je da predsednik Srbije poseti Mostar, Prosvjetinu školu u mnoga druga mesta i na kraju mu čestitala rođendan i poželela mnogo ličnog I porodičnog uspeha, ali pre svega I puno uspeha za Srbiju.

Vučić je zamolio organizatore da decu odvedu negde i da se zabave, te kazao da ima više predloga.

"Da li vam se svideo više Novi Sad ili Beograd?“, upitao je decu koja su mu odgovorila - „Beograd“.

„Vidite sada, a govorio sam uvek. Novi Sad je, ako bi neko objektivno gledao, arhitektonski lepši od Beograda, ali Beograd razvojem i parama, ogromnom razlikom, pojede i Novi Sad i sve drugo...", primetio je Vučić.

(BN/Tanjug) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ovaj

05.03.2022 19:01

Ni rodjendan ne slavi sa svojima. Sve za rejting, sve za rejting. Sledeći put ide i štafeta.

ODGOVORITE