Danas oblačno i suvo, poslije podne padavine

- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno i uglavnom suvo vrijeme, a padavine se očekuju u drugom dijelu dana.

Bosna i Hercegovina 28.02.2022 | 08:33
Danas oblačno i suvo, poslije podne padavine

Slabe, a u višim predjelima i na planinama jače padavine, počeće tokom prijepodneva, uz dalji porast snježnog pokrivača, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na sjeveroistoku, u Semberiji i Posavini, pretežno suvo uz slabu kišu i susnježicu, povremeno. Na jugu Hercegovine biće vjetrovito i oblačno uz povremenu kišu tokom popodneva.

Najviša dnevna temperatura vazduha od minus dva do četiri, a na jugu i sjeveroistoku do osam stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na jugu i na planinama na zapadu umjerena do jaka bura, povremeno uz olujne udare.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava oblačno vrijeme sa slabim snijegom, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno.

Na planinama i u višim predjelima jutros je temperatura vazduha pala ispod nule, najviše na Bjelašnici gdje je u 7.00 časova izmjereno minus deset stepeni.

Na Čemernu je bilo minus šest, na Han Pijesak minus pet, u Driniću, Кalinoviku i na Mrakovici minus četiri, na Sokocu minus tri, a u Gacku i Nevesinju minus dva.

U ostalim krajima izmjereno je: Mrkonjić Grad, Novi Grad, Srebrenica, Šipovo, Bihać, Bugojno, Livno, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla nula, Banjaluka, Bijeljina, Bileća, Višegrad, Gradiška, Doboj, Zvornik, Ribnik, Rudo, Srbac, Drvar, Gradačac i Jajce jedan, Prijedor i Zenica dva, Trebinje četiri, Neum šest i Mostar sedam stepeni Celzijusovih.

Najviše snijega ima na Han Pijesku, i to 53 centimetra, na Mrakovici 27, na Čemernu 26, u Driniću 21, Кalinoviku 18, Srebrenici 12, na Sokocu sedam, te Mrkonjić Gradu dva centimetra.

(Srna Foto: Profimedia) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Komentar 8.37.1

28.02.2022 07:38

Kisa pada opozicija propada.

ODGOVORITE
Name

Komentar 8.37.2

28.02.2022 07:38

Kisa pada rusofobija propada.

ODGOVORITE