Oduzeta droga: Sedam lica lišeno slobode

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu su na području Šamca i Odžaka, realizovali operativnu akciju "Glumac", saopšteno je iz SIPA.

Republika Srpska 26.02.2022 | 09:06
Oduzeta droga: Sedam lica lišeno slobode

Tom prilikom su izvršeni pretresi stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari i slobode lišili sedam lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama iz Krivičnog zakona BiH i krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz Krivičnog zakona Republike Srpske.

Lica lišena slobode su sprovedene u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, te će po završetku navedenih radnji biti predata u dalju nadležnost Tužilažilaštvu BiH.

Prilikom pretresa je otkriveno i privremeno oduzeto 500 grama opojne droge kokain, oko tri kilograma opojne droge marihuana i deset mobilnih telefona, navodi se u saopštenju.

Aktivnosti policijskih službenika SIPA su realiziovane po naredbi Suda BiH, a pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH i u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije BiH, Ministarstva unutarašnjih poslova Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

borac

26.02.2022 08:28

Kod nas bi moglo netati brasna ali droge ce biti na pretek.Koja pisljiva zemlja.

ODGOVORITE
Name

Dijagnoza

26.02.2022 09:11

Ko kaže da Dodik ne pravi robne rezerve?

ODGOVORITE