Petrović: Umjesto što kritikujete, predložite rješenje

"Kritike na račun Gradske uprave koje neosnovano iznose SNSD-ovi lokalni puleni, uoči današnje sjednice Skupštine Grada Bijeljina, u vezi sa odlukom o garanciji o kreditnom zaduženju preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, očigledno su odsustvo zdravog razuma da se bijeljinski „Vodovod“ pokuša izbaviti iz dubioze i izvesti na „zelenu granu“."

Republika Srpska 23.02.2022 | 10:18
Petrović: Umjesto što kritikujete, predložite rješenje

Saopštio je ovo gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i dodao da je tačno da bi Grad Bijeljina trebalo da bude garant po kreditu ovom unazađenom preduzeću u iznosu od 5 miliona i 100 hiljada konvertibilnih maraka, od čega se na glavnicu odnosi 3 miliona i 100 hiljada,  na kamatu milion i 262 hiljade, a ostale troškove 38.000 konvertibilnih maraka.

"Navedena sredstva preduzeće bi koristilo za refinansiranje postojećih finansijskih obaveza, u skladu sa projekcijom mjesečnog priliva i odliva novca, sa planom obezbjeđenja nedostajućih sredstava. Tvrdnje samoproklamovanog eksperta za ekonomiju, predsjednika gradske Skupštine Aleksandra Đurđevića da je kredit nepovoljan, zlonamjerne su i bez ikakvog stručnog utemeljenja, jer od pravnika nije ni za očekivati  da poznaje poslovanje bankarskog sektora i uslove pod kojima se krediti mogu dobiti, naročito u ovako teškoj situaciji, kada je „Vodovod“ doveden na  rub opstanka, sa debelim minusom od preko 16 miliona  konvertibilnih maraka", istakao je Petrović.

Umjesto, kaže Petrović, što izigravate ekonomistu, korisnije bi bilo da bolje organizujete sjednice Gradske skupštine i redovno ih zakazujete, a ne da dolazimo na dvodnevne maratonske sjednice, kao što je današnja.

Prema njegovim riječima još bolje bi bilo da koristite svoje političke konekcije sa republičkom vlašću i provjerite šta je sa krivičnim prijavama koje su podnijete protiv bivšeg rukovodstva „Vodovoda“?!  

"Kada bi se kojim čudom konfiskovala njihova privatna multimilionska imovina, sigurno nam kredit ne bi ni bio potreban, a imali bismo i novac za krpljenje rupa na putevima, o kojima neumorno pričate. I Vaš lokalni stranački vođa iz sjene Miroslav Milovanović  bi trebalo da zna da je kredit od 5 miliona namijenjen za reprogram sramnih dugova koja je prethodno rukovodstvo“Vodovoda“ bezočno napravilo", naveo je Pterović.

Međutim, smatra on, ne smiju nas čuditi njegovi prizemni, neosnovani napadi, jer od veterinara koji se „razumije“ u poljoprivredu, vode, ekonomiju, ne bismo ni mogli očekivati više, naročito ako imamo u vidu činjenicu da SNSD podržava kadrove koji su „Vodovod“ opustošili i još ih i časti funkcionerskim foteljama u drugim preduzećima.

"Valjda zato da nastave gdje su stali. SNSD-ove lokalne „sveznalice“ trebalo bi da znaju i da je aktuelni direktor „Vodovoda“ na ovu poziciju došao nedavno i da nema čarobni štapić kojim bi preko noći doveo u red sve ono što su SNSD-ovi politički saveznici godinama uništavali.  Ako dežurni kritičari imaju bolje rješenje za „Vodovod“, mi bismo ga rado podržali, jer su bahatost i nezasitost  prethodnog rukovodstva   doveli u pitanje opstanak  preduzeća i snabdijevanje stanovništva osnovnim resursom za život. Ipak, nadam se da se pod plaštom ove halabuke ne skriva namjera potpunog potopa „Vodovoda“, iz kojeg  bi isplivale dvorske firme da po Bijeljini prodaju  flaširanu vodu", kategoričan je gradonačelnik Bijeljine.

(BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Brcak

23.02.2022 10:00

Znaci na kredit od 3 100 000 placa se kamata 1 262 000 plus 800 000 druhih troskova i sve skupa 5 100 00 Povoljan kredit. Jos da nam rece kolika je ta kamata. Skoro pa 50%

ODGOVORITE
Name

Otaharin

23.02.2022 10:03

Podrška, Gradonacelnice! ?

ODGOVORITE
Name

4d

23.02.2022 10:21

Neka vrate novac papci mitric i perkovic. Eto resen problem.

ODGOVORITE
Name

Re

23.02.2022 18:56

Oduzmite im imovinu i namiri ete dug!

Name

MIKI

23.02.2022 10:56

To Ljubek, rasturi bandu korumpiranu

ODGOVORITE
Name

Bole

23.02.2022 10:58

Banja Luku razumijem i ta prepucavanja,pa kad gradonacelnik kaze 20 godina ste urusavali grad...Ali kako u Bijeljini,pa tamo je SDS na vlasti zadnjih 20 godina...Sizofrena smo nacija.

ODGOVORITE
Name

Србо

23.02.2022 11:57

Сви кои су отишли из СДС отишли су због криминала и онда престаје уцјена према тим људима, Обрен, распоп Јеринић и његова земља у Станарима, Митрић, покојни Мићић, ПДП Вучуревић, постои позната прича о Кличковићу и буџету из гепека, бјели анђео Калинић, покојни Крајишник и фирма Центрекс а једини кои је изашао из СДС и рекао а сад шути и непрозива СДС је доктор из Градишке а заборавио сам му име тј Дуњић кои је рекао да неможе проћи ни један тендери јер је у СДС на увоз љекова итд нек неко настави има тога још а све то они раде јер воле РС поготово Мајкић, Новић, Радмановић, Шпирић тј велике патриоте пензионери.

ODGOVORITE
Name

Bl

23.02.2022 12:50

Najbitinije je ko je na celu stranke poltroni ce slusati vodju

Name

Re

23.02.2022 14:15

To je taj kocni mehanizam za vodovovod bijeljina skuspinska vecina. Koji stite one koji su u proslom mandatu opeljeseli vodovod to su mitric perkovic stanisic to je sprega svega covjek je dao predlog da se izvuce vodovod iz mora koji je potonuo kao titanik medjutim nemoze sam ja gradonacelnika ljubisu petrovica razumijem to je sto je

ODGOVORITE
Name

Prika bn

23.02.2022 19:25

Eh da dočekam da počnu da rade sudije i tužioci. Al bojim se da i oni rade za sebe

ODGOVORITE