Pogledajte koje su najmoćnije namirnice iz prirode

Postoje brojne dijete i planovi detoksikacije debelog creva, međutim ishrana je uvek najbitniji faktor. Osnovne namirnice koje održavaju creva čistim su spanać, brokoli, beli luk, riba, cvekla, kupus... Ali ako ste ljubitelji voća, onda je dobro znati i koje su voćke dobre za tu svrhu.

Zdravlje 23.02.2022 | 07:00
Pogledajte koje su najmoćnije namirnice iz prirode

Čišćenje debelog creva je vrlo važno za zdrav probavni trakt i prevenciju raka debelog creva. Kada se pročiste creva, nećete se osećati naduto, a lakše ćete kontrolisati i telesnu težinu. Najbolje od svega je što nam za creva ne treba ništa sem odgovarajućeg voća.

Kada toksini izađu iz vašeg sistema, osetićete olakšanje od probavnih tegoba.

Čišćenje creva dobro je i za kožu, koja izgleda lepše kada se nečistoće i toksini izbace iz tela.

Avokado – Avokado je bogat omega-3 masnim kiselinama koje čiste creva i sprečavaju probleme sa varenjem.

Jabuke – Jabuke obavljaju detoksikaciju creva i potpomažu izbacivanje štetnih materija i teških metala iz tela. Jabuke su bogate pektinom, zbog čega su među najboljim voćem za čišćenje creva.

Maline – Maline su jedan od najbogatijih izvora vlakana među voćem. Nisu dobre samo za creva i jetru, već i za sjajnu i čistu kožu.

Jagode – Jagode su neizostavne za čišćenje organizma. Bogate su vlaknima i drugim zdravim vitaminima, pa njihovom konzumacijom možete na prirodan način očistiti creva i osloboditi ih toksina.

Borovnice – Sadrže prirodni aspirin, koji ublažava efekte oštećenja tkiva usled hronične upale. Takođe deluju kao antibiotik i sprečavaju bakterijske infekcije u urinarnom traktu.

Grejp – Sočno voće sadrži pektin, topi vlakna koja se vežu na holesterol u telu. Tako se čisti krv od štetnih virusa. Grejp je jedan od plodova koji se smatra odličnim za detoksikaciju creva i jetre.

Limun – Limun pomaže prirodnom čišćenju tela. Bogat je vitaminom C i pomaže detoksikaciju jetre.

(B92)

Komentari / 0

Ostavite komentar