Poslanici NSRS o porijeklu imovine, fiskalizaciji...

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi da na današnjoj sjednici, po hitnom postupku, raspravlja o Prijedlogu zakona o fiskalizaciji i Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o tržištu hartija od vrijednosti, a na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu.

Republika Srpska 08.02.2022 | 08:11
Poslanici NSRS o porijeklu imovine, fiskalizaciji...

Suzbijanje sive ekonomije u Republici Srpskoj cilj je Prijedloga zakona o fiskalizaciji, dok su razlozi za dopunu Zakona o tržištu hartija od vrijednosti sadržani u potrebi daljeg unapređenja tržišta ovih hartija.

Pred poslanicima će se naći i Prijedlog zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu, prijedlog Kluba poslanika SNSD-a.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i Prijedlog zakona o obnovljivim izvorima energije i Nacrt zakona o audio-vizuelnim djelatnostima, kao i Prijedlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2022. godinu.

Na dnevnom redu su i Izvještaj o poslovanju Investiciono-razvojne banke Republike Srpske i fondova za 2020. godinu sa izvještajem nezavisnog spoljnog revizora, Izvještaj o radu Pravobranilaštva Republike Srpske za 2020. godinu i Specijalni izvještaj Institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH o govoru mržnje u BiH.

Poslanici bi trebali da razmatraju i Prijedlog odluke o usvajanju Zoning plana područja posebne namjene "Aerodrom Trebinje", a na dnevnom redu je i davanje saglasnosti na Pravilnik o platama u instituciji Ombudsmana za djecu.

Sjednica je zakazana za 10.00 časova u prostorijama Narodne skupštine. 

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Lija

08.02.2022 08:13

Jos jedna pozorisna predstava. Mnogo praznih prica i svadje.

ODGOVORITE
Name

Ilija

08.02.2022 09:40

Krenuti o poreklu imovine od samog početka ovog rata pa da vidimo đe ko.

ODGOVORITE
Name

re

08.02.2022 10:47

Nemojte burle o porijeklu imovine , još prije deset godina SIPA vas je trebala strpati u teške samice samo na vodi da živite.