SNS i SPS su za nastavak saradnje, na izbore odvojeno

 SNS i SPS će i posle izbora nastaviti da rade zajedno u vladi Srbije i na nivou grada Beograda, ako im građani budu ukazali poverenje, a na izbore će izaći sa odvojenim listama, saopštio je danas lider naprednjaka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija 29.01.2022 | 11:50
SNS i SPS su za nastavak saradnje, na izbore odvojeno

Vučić je, nakon sastanka sa delegacijom SPS, koju je predvodio lider Ivica Dačić, preneo novinarima, da je razgovarano pre svega o strateškoj saradnji.

„Uskoro će biti deset godina kako veoma uspešno sarađujemo, donosimo važne, teške odluke za Srbiju i njene građane. Mislim da smo mnogo toga dobrog ostavili našem narodu i zemlji. Razgovarali smo o budućoj saradnji, da i posle izbora, ako budemo u mogućnosti, ako građani ukažu poverenje nastavimo da radimo zajedno u vladi Srbije i na nivou grada Beograda“, objasnio je on.

Vučić je kazao da je doneta odluka da na izbore dve stranke izađu sa posebnim listama, jer će to, uveren je, dovesti do maksimizacije rezultata i privlačenje većeg broja birača za ono što je najbolje za zemlju.

„Pričali smo o tome kako i na koji način da u okviru programa „Srbija 2025“ i „Srbija 2030“ zajedničke vrednosti i ciljeve stavimo na pravo mesto i sve što smo do sada cicnili i radili da pronađemo još više snage i energije za važna i velika dela u budućnosti“, naglasio je on

Istakao je da što se SNS tiče saradnja sa SPS može biti nastavljena.

„Spremni smo i radiće naše komisije na stvaranju strateškog, programskog, planskog dokumenta koji ćemo zajedno potpisati“, najavio je on.

Delegaciju SNS su, pored predsednika Vučića, činili i funkcioneri stranke Ana Brnabić, Siniša Mali, Zlatibor Lončar, Darko Glišić, Miloš Vučević, Goran Vesić, Vladimir Orlić, Vladanka Malović, Nevena Ðurić, Milica Nikolić i Ðorđe Todorović.

Sa Dačićem su iz SPS sastanku prisustvovali funkcioneri te partije Branko Ružić, Aleksandar Antić, Vladimir Zagrađanin, Dušan Bajatović, Slavica Ðukić Dejanović, Novica Tončev, Predrag Marković, Nikola Nikodijević, Ðorđe Milićević.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

DOKTOR

29.01.2022 13:07

Ma to na robiju, a ne na izbore!!!!

ODGOVORITE