Patrijarh srpski sa zvaničnicima i političarima C.Gore

- Patrijarh srpski Porfirije razgovarao je, na njihov zahtev, sa odgovornim političkim ličnostima iz Crne Gore kojima je preneo da se Crkva ni na koji način ne upliće u stranačka nadmetanja i izrazio uverenje da će Temeljni ugovor biti potpisan čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori.

Srbija 28.01.2022 | 22:04
Patrijarh srpski sa zvaničnicima i političarima C.Gore

Patrijarh je, kako je saopštila Srpska pravoslavna crkva, juče i danas, razgovarao sa potpredsednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem, ministrom prosvete, kulture, nauke i sporta Vesnom Bratić, predsednikom Socijalističke narodne partije Vladimirom Jokovićem, vođama Demokratskog fronta Nebojšom Medojevićem, Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, kao i ministrom poljoprivrede Aleksandrom Stijovićem i donedavnim ministrom pravde Vladimirom Leposavićem.

Porfirije je sa punim uvažavanjem i poštovanjem saslušao njihovo viđenje situacije i prilika u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju SPC.

On je svakom sagovorniku izneo jedini mogući stav,a to je da se Crkva ni na koji način ne upliće u stranačka nadmetanja već da svoju brigu i molitve upućuje Spasitelju za dobro, mir i napredak svih građana Crne Gore.

Sagovornici su se posebno interesovali za potpisivanje Temeljnog ugovora između Srpske Pravoslavne Crkve i Crne Gore.

Patrijarh je obradovan činjenicom da svi njegovi sagovornici razumeju da je pitanje ravnopravnosti crkava i verskih zajednica civilizacijskog i demokratskog karaktera, a siguran je da će Temeljni ugovor biti potpisan čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori, saopšteno je iz SPC.

(Tanjug) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Mile konj

28.01.2022 21:15

Sta kaze Portferije..." na njihov zahtjev"!?

ODGOVORITE
Name

E ŽIVOTE

28.01.2022 23:00

Pa da li ste vi normalni,stavrno ovo nema smisla,šta ste se sada kao svi sjetili crkve i vjere,pa nema ovo što kod nas ima političara i popova nema na svijetu.Je li ikoga od učesnika bar malo sramota.

Name

Nije mi jasno

28.01.2022 23:58

sta on ima sa politikom u cg ?

ODGOVORITE
Name

ha ha

29.01.2022 13:05

Na njegov zahtev su kod njega crnogorski politicari.

Name

Prosvijeti ih Boze

29.01.2022 09:23

Jadni oni nemaju svoju pamet pa hrle u Bogomolje da ih iscijele vjerske vodje. Tuzno Vidite li napredne demokratske zemlje.

ODGOVORITE
Name

Bosanska Dubica

29.01.2022 11:06

Ne dao Bog da Islamska zajednica bude ovako aktivna u politici, Vlahadija i Šokadija bi poludili. Ne bi se moglo živjet od njihovog kukanja!

ODGOVORITE