Svečano u Bijeljini u povodu Dana Svetog Save

U crkvama, osnovnim i srednjim školama i fakultetima širom Semberije liturgijama, obredima lomljenja slavskih kolača i školskim priredbama proslavljen je Dan Svetog Save.

Republika Srpska 27.01.2022 | 17:13
Svečano u Bijeljini u povodu Dana Svetog Save

Gradonačelnik Ljubiša Petrović je  čestitao slavu svim učenicima i prosvjetnim radnicima, uz želju da njihov rad bude uspješan i da zauvijek ostanu vjerni srpskoj tradiciji i putu Svetog Save.

- Za nas sve kreće, opstaje i napreduje u svetosavlju. Ovaj dan je dobra prilika da se podsjetimo na zavještanje Svetog Save, koje nam nalaže da buduće generacije učimo da budu dobri, pošteni i vrijedni ljudi, kao i da su mudrost i obrazovanje najviše vrijednosti koje jedno društvo treba da prenese mladim ljudima. To je posao cijelog društva, a najviše roditelja i prosvjetnih radnika, i na nama koji upravljamo je da im stvorimo uslove za uspjeh u tom poduhvatu - naglasio je gradonačelnik Petrović.

Dalibor Stević, dekan Pedagoškog fakulteta je nagalasio da je današnje slavlje, zapravo, tradicija Pedagoškog i Fakulteta poslovne ekonomije.

 - U obilježavanju današnjeg praznika ima simbolike  - vrijednosti koje su univerzalne treba da prenesemo našim studentima. Sveti Sava nam je ostavio značajnu zaostavštinu u smislu vrijednosti koje treba poštovati - ono što se vijekovima pokazalo kao dobro, biće dobro i u budućnosti, za generacije sa kojima će naši studenti raditi - dodao je Stević.

Olivera Stevanović, direktor Gimnazije „Filip Višnjić“ je istakla važnost obilježavanja današnjeg praznika jer je to dobar podsjetnik na duhovne vrijednosti  joje je svom narodu ostavio najveći srpski prosvetitelj.

 - Prosvjetni radnici posebno treba da njeguju vrijednosti u duhu svetosavlja i u tom duhu da uče i vaspitavaju djecu - naglasila je Olivera Stevanović.

(BN)

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Veseli se...

27.01.2022 17:13

Srecan praznik svima koji obelezavaju Svetog Savu,bilo kao rodjendan ili slavu!

ODGOVORITE