Završeno ročište, sutra presuda krim. tehničarima

U banjalučkom Osnovnom sudu danas je održano završno ročište u procesu protiv dvojice krim. tehničara Policijske uprave Banjaluka - Mikice Marjanca i Zorana Marjanca, zbog sumnje da su uništili donji veš Davida Dragičevića.

Republika Srpska 26.01.2022 | 16:03
Završeno ročište, sutra presuda krim. tehničarima

U banjalučkom Osnovnom sudu danas je održano završno ročište u procesu protiv dvojice krim tehničara Policijske uprave Banjaluka - Mikice Marjanca i Zorana Marjanca, zbog sumnje da su uništili donji veš Davida Dragičevića.

Iznošenje dokaza je okončano, a izricanje presude je zakazano za 27. januar u 14 časova. Otac Davida Dragičevića kaže da ovo suđenje od početka predstavlja dokaz da institucije i dalje učestvuju u zataškavanju ubistva njegovog sina, a štite otmičare i ubice.  

Advokat optuženog krim tehničara Zorana Bošnjaka kaže da je od samog vađenja tijela Davida Dragičevića iz rijeke Crkvene postupano nezakonito, kao i da je u prostoriji za obdukcije utvrđeno da je u pitanju nasilna smrt odnosno da je David Dragičević ubijen. Advokat kaže i da su dokazi otvarani i premještani bez naredbe tužioca, međutim. smatra da Bošnjak za to nije odgovoran.

Otac Davida Dragičevića kaže da se 4 godine bori da otkrije istinu o ubistvu njegovog sina, zbog čega očekuje da, nakon završetka ovog procesa pred banjalučkim Osnovnim sudom, Tužilaštvo BiH u najskorije vrijeme u skladu sa zakonom postupi kada je u pitanju istraga ubistva Davida Dragičevića.

(BN/M. Kovač) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Baka

26.01.2022 17:27

Krvnici,ubice i zlotvori,Davidov grob vas je pobijedio!

ODGOVORITE
Name

znači..

27.01.2022 08:32

polako se zemlja rešava privatluka

Name

Tatar

26.01.2022 18:23

Koja je ovo farsa i budalastina. Ispade da je unistenje donjeg vesa tezi kriminal nego samo ubijstvo.

ODGOVORITE
Name

Re

26.01.2022 19:13

Ti stari nisi ni pismen a da ti nešto shvatiš.

Name

Za tvoju informaciju Re

26.01.2022 23:11

Ja sam profesor matematike i mogu te napraviti od skole glupane jedan nevaspirani

Name

HAJDE

27.01.2022 01:44

DA VIDIMO KAKVA ĆE PRESUDA BITI DONESENA,I KOLIKO JE SUDSTVO U SKLADU SA ZAKONIMA,A ONDA NAROD DA UZME ZAKON U SVOJE RUKE.DOSTA JE BILO!

ODGOVORITE