Brnabić: Posjeta Briselu bila je uspješna

- Premijer Srbije Ana Brnabić ocijenila je uspješnom posjetu Briselu, navodeći da sastanci koje je imala sa zvaničnicima pokazuju koliko je EU posvećena Srbiji.

Srbija 25.01.2022 | 22:33
Brnabić: Posjeta Briselu bila je uspješna

Brnabićeva se u Briselu sastala sa predsjednikom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom, novoizabranim predsednikom Evropskog parlamenta Robertom Mecolom, predsjednikom Odbora za spoljne poslove Dejvidom Mekalisterom, komesarima za proširenje i pravosuđe, prenosi RTS.

"To je nešto što se ne dešava često i govori o tome koliko je EU posvećena Srbiji i koliku pažnju posvećuje reformama koje smo sproveli u poslednjih nekoliko meseci zaključno sa referendumom", rekla je Brnabićeva novinarima.

Ona je dodala da je svako bez izuzetka čestitao za uspjeh referenduma o promjeni Ustava u oblasti pravosuđa, ocjenjujući da je to važno za oblast vladavine prava.

"Bio je naporan dan, ali svakako uspešan. Mislim da sve to govori u kakvom je Srbija statusu u odnosu na EU u ovom trenutku", dodala je ona.

Brnabićeva je rekla da je zahvalila za učešće evroparlamentaraca u međupartijskom dijalogu i dodala da će već u petak, 28. januara, imati novi sastanak sa njima.

Ona je dodala da je pozvala novog predsjednika Evropskog parlamenta Robertu Mecolu da posjeti Srbiju, te navela da je njen stav u saglasnosti sa EU - da je agenda proširenja jedna od najvažnijih stvari.

"Ono što je takođe važno i što pokazuje taj odnos prema Srbiji je to što je njen prvi zvaničan sastanak u Briselu kao predsednice Evropskog parlamenta bio upravo sa delegacijom iz Srbije", rekla je Brnabićeva. 

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Hahaha

26.01.2022 08:57

Vidi se odma na terenu Viskovic se udvara, Čubrilović se udvara, samo što su zakasnili. Niko sa njima neće pregovarati osim Čovića. Uživajte rušitelji ustavnog poretka Bosne! Još malo.

ODGOVORITE
Name

Srbija im je

26.01.2022 09:15

Spona izmedju zabrinjavajucih politika istoka i zapada.

ODGOVORITE