Delegacija BiH na zasjedanju parlamenta Savjeta Evrope

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope /PSSE/ učestvovaće onlajn, na prvom dijelu redovnog zasjedanja PSSE, koje će biti održano od sutra do 28. januara u Strazburu.

Svijet 23.01.2022 | 12:04
Delegacija BiH na zasjedanju parlamenta Savjeta Evrope

Drugog dana zasjedanja, u utorak, 25. januara, parlamentarcima će se, kako je najavljeno iz parlamenta BiH, obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Кomšić.

"Na zimskom zasjedanju PSSE očekuje se izbor rukovodstva, Stalnog komiteta i radnih tijela PSSE", navodi se u saopštenju.

Prema predviđenom dnevnom redu, parlamentarci će razmotriti Pakt EU o migracijama i azilu iz perspektive ljudskih prava, izvještaje o borbi protiv rastuće mržnje prema LGBT licima u Evropi i o navodnim kršenjima prava tih lica u Južnom Кavkazu.

Trebalo bi da se razmotre i izvještaji posmatračkih misija sa predsjedničkih izbora u Bugarskoj i parlamentarnih izbora u Кirgistanu, održanih u novembru prošle godine.

Posebnim događajima u Strazburu će, tokom zimskog zasjedanja PSSE, biti obilježen Međunarodni dan posvećen sjećanju na žrtve Holokausta.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bosanska Dubica

23.01.2022 13:23

Željko Komšić slika i prilika za normalnu državu BiH!

ODGOVORITE