Uključena pegla najvjerovatnije uzrok požara u stanu

- U požaru koji je izbio u stanu na šestom spratu zgrade u Hilandarskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu niko nije povrijeđen, a izgorjela je jedna prostorija i dio hodnika, izjavio je komandir Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Milenko Stanković.

Republika Srpska 23.01.2022 | 09:20
Uključena pegla najvjerovatnije uzrok požara u stanu

Stanković je Srni rekao da su vatrogasci sinoć na mjesto požara stigli jednim vatrogasnim vozilom, ali da, zbog velike vrućine, nisu mogli prići stanu, već su uz pomoć korpe započeli gašenje spolja.

"Кada se, usljed spoljašnjeg gašenja stan dovoljno rashladio, razvalili smo vrata i ugasili požar, koji se nije proširio na druge stanove. U stanu u momentu izbijanja požara nije nikoga bilo, tako da niko nije ni povrijeđen", istakao je Stanković.

Stanković navodi da je, prema informacijama, koje je dao vlasnik, uzrok požara najvjerovatnije pegla, koja je ostala uključena.

On je dodao da je izgorjela prostorija gdje se nalazila pegla i dio hodnika. 

(Srna) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dušan

23.01.2022 10:36

Ove pegle kineske su opsne po životBimetali u termostatu su ...ina Ne isključi i pegla se bukvalno istopi od temperature...

ODGOVORITE
Name

Hilandarska ulica???

23.01.2022 11:10

Krstimo ulice nekakvim svetim umenima a ne poštujemo imena koja dajemo? Samo da druge provociramo, a onda nama smeta kad oni rade isto!? Hajde da budemo malo drugačiji? Imena po životinjama i sl?

ODGOVORITE