Predala se trojica osumnjičenih za ubistvo u Sarajevu

Vedad Višnjić, Asmir Murtić Murta i Sead Adilović koji su osumnjičeni za ubistvo Kenina Lukača, predali su se u subotu popodne pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo, saznaje Istraga.ba.

Bosna i Hercegovina 22.01.2022 | 13:40
Predala se trojica osumnjičenih za ubistvo u Sarajevu

Za njima su pripadnici više policijskih agencija tragali od četvrtka popodne, kada su dobili informaciju da je Višnjić bio u grupi koja je ubila Kenana Lukača, prijatelja nedavno ubijenog Mehmeda Meše Ramića.

Podsjećamo, u Sarajevu je u četvrtak popodne ubijen Kenin Lukač koji je bio povezan sa ranije ubijenim Mehmedom Ramićem.

Prema informacijama Istrage, Lukač je u četvrtak tokom dana imao verbalni obračun sa Asmirom Murtovićem zvanim Murta. Incident se dogodio u naselju Nova Otoka. Ovaj događaj su zabilježile i policijske agencije.

Međutim, nešto kasnije, oko 16 sati Lukač je ubijen. Nakon što su ubili Kenina Lukača, napadače je sačekao bijeli Golf 6. Sumnja se da je vozilom upravljao Asmir Murtović Murta. Murtović je, inače, brat Adela Kabaša (ranije Murtović) koji je prvoosumnjičeni za ubitvo Mehmeda Ramića.

Policijske agencije ove sukobe povezuju sa trgovinom drogom. Vedad Višnjić je ranije hapšen u okviru policijske akcije “Treska”. U septembru 2018. godine je osuđen je na godinu i četiri mjeseca zatvora.

(Istraga) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tatar

22.01.2022 14:53

Ovo su mafijaski obracuni i najbolje bi bilo narod ne opterecavati sa ovakvim vestima Dosta mu je i niegove muke

ODGOVORITE