"Da si silovatelj vizu bi i mogao da dobiješ"

Đoković je „divlji Balkanac“ i zbog toga sada ispašta, a „civilizovani kriminalci" imaju sve privilegije ovoga sveta, napisala je Vedrana Rudan, komentarišući svetsku dramu oko našeg najpoznatijeg tenisera Novaka Đokovića.

Region 16.01.2022 | 12:20
"Da si silovatelj vizu bi i mogao da dobiješ"

Hrvatska književnica Vedrana Rudan u svom najnovijem blogu ponovo je komentarisala slučaj Novaka Đokovića o čijem ostanku u Australiji se odlučivalo.

Ona je, između ostalog, uporedila njegov slučaj sa još jednim koji puni novinske natpise ovih dana: optužbe za seksualno zlostavljanje sa kojima se suočava britanski princ Endru. Кako je navela, Đoković je „divlji Balkanac“ i zbog toga sada ispašta, a „civilizovani kriminalci“ imaju sve privilegije ovoga sveta.

Ne znam što se, dok ovo pišem, dešava Đokoviću u leglu demokracije. Je li u pritvoru, zatvoru, obešen, pušten, oteran, popljuvan ili samo s lisicama na rukama ubačen u avion?

Zašto sam na strani Đokovića iako sam luda vakserica? Ne razumem se u tenis, moja jedina veza s tenisom je Nikola Pilić naš dragi dugogodišnji kućni prijatelj. Ali Nikola, Niki Pilić je uvek bio nešto više od tenisa. Ja odmerenijeg, poštenijeg, plemenitijeg i časnijeg čoveka u životu videla nisam. Danas mi je rekao: „Dali su mu vizu, oduzeli su mu vizu. Tretiraju ga kao kriminalca. Sve je to politička farsa.“

Što mene smeta u ovoj priči?

Najprije činjenice. Je li se Đoković cepio dva puta? Nije. Je li  Commonwealth of Australia inzistirala da nitko u to leglo demokracije ne sme kročiti nogom ako nije dva puta cepljen „određenim cepivom“? Jest. Je li Commonwealth of Australia sama sebi skočila u usta i pustila Đokovića u krilo svoje iako nije poštovao ono u što se Commonwealth zaklinje otkako su nam Кinezi ili dragi bog uvalili koronu? Jest.

Je li isti Commonwealth of Australia progledao kroz prste Nadalu iako ni on nije poštovao zadana pravila? Jest. Tko o tome govori? Nije to isto? Ista je to priča. Radi se o principu. Кad neka zemlja sebe drži leglom demokracije onda ni Nadal ne bi smio biti iznimka ma koliko ne bio „Balkanac“.

Zašto naglašavam da se Australija zove Commonwealth of Australia? Važno je. Šefica toga nečega što trenutno urla o demokraciji i poštivanju zakona je Elizabeta Druga. Ta gospođa, neki je nazivaju najmoćnijom ženom na svetu, ima sina Andrua koji je već jako dugo najpoznatiji svetski silovatelj maloletnica.

Jesu li se ikad šefovi Australije oglasili na tu temu? Princ Andrew, umesto da svoje dane provodi na robiji u tamnici sa sebi sličnima, sedi u dvorcu i čeka Australian Open. Ludi engleski premijer Džonson nedavno je svoj brlog uredio lovom koju mu je poklonio tamošnji tajkun. Pitanje svih pitanja glasi, je li se Džonson ponaša poput „Balkanca“ ili se mi „Balkanci“, kad smo najgori, ponašamo poput Džonsona?

Mislite da ova dvojica propalica nemaju nikakve veze s Đokovićem? Imaju, imaju. Za zapadnjake je Đoković divljak kome treba pokazati što demokracija jest. Lopini i silovatelju ništa ne treba ni pokazati ni dokazati. Oni vrlo dobro znaju da između njihove demokracije i fašizma razlike nema.

Đokoviću, da si princ, silovatelj devojčica, premijer kriminalac ili premijer koji se preko leša sportaša bori za novi mandat svi bi ti putovi bili otvoreni, sve bi ti vize bile valjane. Ovako…Ovako si samo simbol onih, nisu malobrojni, koji kuže da se svijet dijeli na „divlje balkance“ i „civilizirane“ kriminalce.

Zaključila je u svom tekstu Vedrana Rudan.

(Region.rs)

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

Neko sa Zapada

16.01.2022 11:35

Eh moja Vedrana sve sto si rekla i napisala je istina. Mi smo Balkanci ne slozni i svako to koristi za svoje sitne i prljave ciljeve. Kad smo god bili skupa niko nam nista nije mogao bojali su se nas i respektovali ali eto..... takav je Balkan..... ne moramo se voleti samo postovati i respektovati i svima ce biti bolje....

ODGOVORITE
Name

CISTA OBRAZA

16.01.2022 11:37

BILA I OSTALA KRALJICA.

ODGOVORITE
Name

Mile

16.01.2022 11:38

Bravo gospodjo dobro si opisala demokratiju bijedne Australije.

ODGOVORITE
Name

Bosanac

16.01.2022 12:31

Kakva god je vise ima pravde nego kod nas u okruženju.Nije svagdje u svijetu,babin,tatin.

Name

Max

16.01.2022 13:06

Ogromna nepravda prema najboljem teniseru svijeta od olosa sa kraja svijeta.

Name

Dragan

16.01.2022 11:43

Svaka cast, posteno i iskreno do kraja.

ODGOVORITE
Name

Mm

16.01.2022 12:09

Gospodja Vedrana,istinska kraljica.Bez dlake na jeziku.Gospodjo Rudan,kapa dole.

Name

Sale

16.01.2022 11:54

Vedrana, svaka ti na mjestu k'o u Njegoša. Živa bila.

ODGOVORITE
Name

PP

16.01.2022 12:01

Ništa ni dodati ni oduzeti. Svaka čast na tekstu!

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

16.01.2022 13:15

Velika Vedrana u velikom stilu

Name

Jaran

16.01.2022 13:09

Kako je krenulo moramo biti kao onl . Nema tata mama nego roditelj 1 i 2.. muskrci se vencaju sa muskarcem a zena sa zenom ......fuuuuuuj.!!!!!!!pederluku.....

ODGOVORITE
Name

He He

16.01.2022 16:09

Ne kontam, pa to već imamo, samo što je za visoke zvaničnike legalno i dozvoljeno, a za obične ljude još nije, a trebalo bi biti obratno.

Name

Xl

16.01.2022 13:35

Gospođo Vedrana ! Veliki pozdrav i hvala

ODGOVORITE
Name

Vatrogasac

16.01.2022 15:00

BRAVO

ODGOVORITE
Name

Febo

16.01.2022 15:11

Uvijek sam se divio njenom otvorenom komentaru koji je svakako,potkrepljen istinskim cinjenicama i svaka joj cast skidam kapu dolje.Zena je jednostavno neponovljiva!

ODGOVORITE
Name

Ha Ha

16.01.2022 16:03

Ova Gospođa ima muda kao gajde, udara direkt u glavu. Interesantno, Hrvatica brani Novaka, za razliku od nekih naših "velikih srba". Ova situacija je bila za Srbovanje, za razliku od nekih, koji se za Božić napiju pa dižu tri prsta, a kada Božić prođe, Badnjak bace u naj bliži kontejner !

ODGOVORITE
Name

Mirko

16.01.2022 16:12

IVA GOSPOĐA O US.... M ZAPADUBI FAŠISTIMA ENGLEZIMA PRIČA 20 g. ALI MI SMO DOBRODUŠNI NAIVCI KO I NOLE KOJI TOJ STOCI SMO LI NOVAC I POMOĆ GDJE GOD TREBA! BRAVO GOSPOĐO VEDRANA!

ODGOVORITE
Name

Demonkratija

16.01.2022 16:54

Houk je peder,u tom grmu lezi zec!

ODGOVORITE