Milionska suma za stranicu stripa o Spajdermenu

Stranica originalnog umetničkog crteža iz hvaljenog stripa o Spajdermenu iz 1984. prodata je za rekordnih 3,36 miliona dolara u Sjedinjenim Američkim Državama.

Zanimljivosti 15.01.2022 | 17:31
Milionska suma za stranicu stripa o Spajdermenu

Stranica prikazuje prvo pojavljivanje Spajdijevog crnog simbiotičkog odela, što će kasnije dovesti do stvaranja antiheroja Venoma u umetničkom delu Majke Zeka iz Marvel serije Superheroji.

Na stranici je prikazano prvo pojavljivanje Spajdijevog crnog simbiotičkog odela, koje će kasnije dovesti do stvaranja antiheroja Venoma u umetničkom delu Majke Zeca iz Marvel serije Superheroji.

"Ovaj sajt je bio veliko otkriće! Ovde je Piter Parker zapravo dobio svoj novi crni kostim", navodi se u opisu Heritage Auctions.

"Ali kakav kostim sa tajnom! Jer vrlo brzo se ispostavi da je živ i da ima svoju agendu. To je izvor Venomovog karaktera!"

Ponuda za umetničko delo je počela od 330.000 dolara.

Prethodni rekord za stranicu iz unutrašnjosti američkih stripova bio je 657.250 dolara, za okvir koji prikazuje prvu sliku Vulverina u izdanju "Neverovatnog Hulka" iz 1974. godine.

Primerak akcionog stripa iz 1938. br. 1, Supermanovo prvo pojavljivanje, prodato je za 3,18 miliona dolara prvog dana četvorodnevne aukcije u Dalasu u Teksasu, objavila je aukcijska kuća na Tviteru.

(Vijesti.me)

Komentari / 0

Ostavite komentar