Putin putuje u Peking na otvaranje Olimpijskih igara

Predsjednik Rusije Vladimir Putin prisustvovaće otvaranju Olimpijskih igara u Pekingu 4. februara, a tada će se sastati sa predsjednikom Kine Si Đinpingom, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Svijet 14.01.2022 | 13:31
Putin putuje u Peking na otvaranje Olimpijskih igara

- Pripremamo zvanični rusko-kineski samit. Predsjednik Putin će, na poziv predsjednika Si Đinpinga, posjetiti Peking 4. februara – na dan otvaranja Olimpijskih igara. Istog dana će se održati pregovori na najvišem nivou - precizirao je Lavrov.

Kako je dodao, lideri Rusije i Kine će tokom razgovora obuhvatiti čitav spektar odnosa.

- U pripremi su rješenja koja su detaljno osmišljena, izvodljiva i koja zaista pomažu da povećamo našu saradnju - istakao je ministar.

O svim tim pitanjima rusko-kineske saradnje razgovaraće se tokom priprema za posjetu Putina Pekingu i tokom same posjete, konstatovao je Lavrov.

- Inače, dogovorio sam se sa mojim kolegom, prijateljem, ministrom spoljnih poslova Kine Vang Јiom da održimo sastanak uoči samita lidera i da detaljno razmotrimo čitavu međunarodnu agendu - saopštio je Lavrov.

Podsjetimo, SAD, Kanada, Australija i Velika Britanija u decembru su najavile diplomatski bojkot predstojećih Olimpijskih igara u Pekingu, a svoju odluku su obrazložile "sistematskim kršenjem ljudskih prava u Kini".

Sputniknews.com

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

KAMEN

14.01.2022 15:13

BRAVO PRESJEDNICE PUTIN BOG TE CUVAO I POZIVIO16

ODGOVORITE
Name

lala

15.01.2022 15:14

Amerika je rekla pa porekla , salju politicare samo da glede.

ODGOVORITE