Pritvor za obojicu, pokušali da ubiju jedan drugog

- Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu predložilo je pritvor za S.G. i M.A, zbog sumnje da su 2. januara pokušali da ubiju jedan drugoga iz vatrenog oružja u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Republika Srpska 12.01.2022 | 15:44
Pritvor za obojicu, pokušali da ubiju jedan drugog

Do sukoba je došlo u Ulici Hilandarska, na parkingu u blizini benzinske pumpe "Brčko Gas" u opštini Istočno Novo Sarajevo, objavljeno je na sajtu Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Lice M.A. je idući kući primjetio S.G. koji je imao kapuljaču i zaštitnu masku preko lica, te ga je pozvao da skine masku da bi vidio o kome se radi. S.G. to nije učinio već je izvadio pištolj i ispalio najmanje dva hica u namjeri da ubije M.A.

Nakon toga je počeo bježati, ali je M.A. iz pištolja, koji je imao kod sebe, ispalio najmanje osam hitaca prema S.G. kojeg su četiri pogodila i nanijela povrede. On je u Кliničkom centru Univerziteta u Sarajevu podvrgnut hitnom operativnom zahvatu.

Prijedlog za određivanje pritvora zbog sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju podnesen je Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu.

Pritvor za prvoosumnjičenog S.G. predložen je zbog postojanja opasnost da će boravkom na slobodi uticati na svjedoke, uništiti, sakriti i izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i da će ponoviti djelo ili učiniti drugo, za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

S obzirom na način izvršenja krivičnog djela i posljedice, puštanje na slobodu S.G. rezultiralo bi stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Mjere pritvora za drugoosumnjičenog M.A. predložene su zbog bojazni da će, ukoliko se nađe na slobodi, ponoviti izvršenje istog krivičnog djela ili učiniti drugo, za koje se može izreći trogodišnja ili teža zatvorska kazna.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Tito

12.01.2022 15:00

Ha ha ha, ko je ovo smislio?

ODGOVORITE
Name

Hahaha

12.01.2022 15:12

Izbusen s ledja 4 puta, i prvoosumnjicen. Ahaha Dodikovi policajci/kriminalci su za vrtica...

ODGOVORITE
Name

Ovi nisu normalni

12.01.2022 15:20

?????

ODGOVORITE
Name

Zv

12.01.2022 17:54

Bas tako! Sve i da je stvarno ovaj drugi zrtva u trenutku kada samoodbrana postane napad mora da odgovara za pokusaj ubitstva. To se i dogodilo jer ne puca se nikome u ledja u samoodbrani! Treba da odgovara i onaj ko mu je dao dozvolu za oruzije a vec je robijao za pokusaj ubitstva! Cirkus od drzave

Name

Lalaa

12.01.2022 16:08

Spasila ga maska sigurne smrti!

ODGOVORITE