Papu Franju kamere "uhvatile" u prodavnici CD-ova

Papa Franjo, koji je inače zaljubljenik u klasičnu muziku, iskrao se u utorak uveče iz Vatikana da poseti stare prijatelje koji vode prodavnicu muzičkih CD-ova u Rimu.

Svijet 12.01.2022 | 10:14
Papu Franju kamere "uhvatile" u prodavnici CD-ova

Posjeta je trebala ostati privatna, ali Javier Martinez-Brocal, reporter televizijske novinske agencije Rome Reports, slučajno je bio u tom području, snimio to svojim telefonom i objavio na Twitteru.

Papa Franjo je ostao u prodavnici StereoSound u blizini drevnog Panteona nešto više od 10 minuta. Portparol Vatikana rekao je da je on otišao tamo da blagoslovi radnju jer je nedavno renovirana.

Martinez-Brocal je rekao da su mu vlasnici radnje rekli da su se sprijateljili s papom prije mnogo godina, kada je bio kardinal.

Posjetio bi njihovu radnju kako bi kupio CD-ove klasične muzike kada je bio u Rimu zbog crkvenog posla i boravio u obližnjoj rezidenciji za sveštenike.

Rekli su da su papi dali CD s klasičnom muzikom, ali nisu otkrili detalje. Poznato je da Franjo voli Bethovena, Mozzarta i Bacha -- pa čak i tango muziku iz njegove rodne Argentine.

Na snimku se vidi papa kako napušta radnju i ulazi u jednostavan bijeli Fiat 500 s vatikanskim tablicama.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dragan

12.01.2022 11:46

Opet kupuje one filmove

ODGOVORITE
Name

mrga

12.01.2022 16:22

Ko još kupuje ili narezuje cd-ove?

ODGOVORITE