Terzić: Čeka nas Liga šampiona

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić govorio je o utiscima iz Portugala.

Fudbal 10.12.2021 | 13:01
Terzić: Čeka nas Liga šampiona

Pred povratak u Srbiju, glavni operativac crveno-belih bio je prezadovoljan što je ekipa Dejana Stankovića remijem u Bragi uspela da završi na prvom mestu F grupe za direktan plasman u osminu finala Lige Evrope.

Terzić je bio posebno oduševljen što je Zvezda nabildovala koeficijent toliko da je blizu čak da bude nosilac u svim rundama za Ligu šampiona, pod uslovom da postane šampion.

"Sve je ovo lepo što smo uradili, ali moramo da budemo šampioni da bismo osetili benefite uspeha. Najveći uspeh su koeficijenti koji su nas doveli na 35. mesto Evrope i Srbiju na 11. Bilo bi mnogo neprijatno za sve nas da sve što nas čeka lepo, a to je konstatno igranje u Ligi šampiona, što je naša budućnost, da ne budemo šampioni", počeo je Terzić.

Partizan je trenutno lider u prvenstvu, sa tri boda više...

"Navijači bi trebalo da slave, da se raduju, ali mi moramo da privedemo prvenstvo kraju. Velika je stvar, što preskačemo dve utakmice u Evropi, već da se fokusiramo na derbi u februaru. Moramo da pobedimo i mislim da smo bolja ekipa, Zvezda mora da bude šampion".

On je najavio pojačanja na zimu, među kojima je meta Danilo Arboleda.

"Svesni smo svih slabih tačaka u timu, da smo podigli lestvicu i očekivanja. Moramo da se pojačamo, da dovedemo par igrača, fali brzine i sveže krvi. Zvezda kao klub napreduje i svesni smo da moramo da dovodimo sve bolje igrače. Od 210. do 35. mesta smo prešli za nekoliko godina".

Govorio je i o treneru Dejanu Stankoviću.

"Jedan veliki deo posla smo odradili, ostankom Stankovića. Njegov odlazak nije tema, moći će da se fokusira. Brigu smo skinuli sa dnevnog reda... Ne bih govorio koliko je bilo teško, važno da je ostao. Okrećem se svemu onome što nas čeka. Biće lakše sa Stankovićem na klupi".

U Zvezdinu kasu stiže finansijska injekcija i već sada je zarađeno oko 10 miliona evra od nagrada UEFA.

"Mnogo nam znači, u velikoj meri živimo od bonusa UEFA i od transfera. Moraćemo u januaru da prodajemo, ali potrudićemo se da to ne budu nosioci. Zvezda je ozbiljne troškove, na mesečnom nivou između dva i dva i po miliona. Nije lako, ali kako smo uspeli u prethodnom periodu verujem i da ćemo sada", zaključio je.

(B92 Foto: MS/B92) 

Komentari / 0

Ostavite komentar