Vratio sam zakon o eksproprijaciji u Skupštinu

Predsednik je ukazao da je jedan od retkih predsednika koji je vraćao zakone skupštini, poput zakona o vodama, i upozoravao pre ulaska u skupštinu, kao što je bio zakon o policiji.

Srbija 08.12.2021 | 18:42
Vratio sam zakon o eksproprijaciji u Skupštinu

Vučić je, na konferenciji za medije, poručio da vraća zakon na ponovno odlučivanje Skupštini, i da je odluka odmah dostavljena parlamentu.

Ukazao je da je jedan od rijetkih predsjednika koji je vraćao zakone skupštini, poput zakona o vodama, i upozoravao prije ulaska u skupštinu, kao što je bio zakon o policiji.

Zakon o vodama, podsjetio je, povučen je iz procedure.

„Dogodilo se u želji, kako sam razumeo ljude iz vlade, da donesu najbolji mogući način za rešavanje problema eksproprijacije, da je donet zakon, u kojem ima jedna stvar koja je problematična za mene, a to su rokovi koji se daju sopstveniku nepokretnosti, bilo zemljišta ili kuće, bilo koje nepokretnosti, da mora da prihvate odluke Uprave prihoda, a rokovi za žalbu su pet plus tri dana, što je užasno kratko", objasnio je on.

Vučić je kazao da zakon nije protivustavan, ali je dodao da zakon nije prošao kroz javnu raspravu, uz obrazloženje da je bio na javnom uvidu.

Zakon, dodaje, nije donijet po hitnom postupku.

„Nije bilo javne rasprave uz čudno objašnjenje - kovid je. Ma nemojte. Svi izmišljaju brojeve ljudi na svojim skupovima od vladajuće partije i opozicinih. Svi bi pozvali i 5 miliona ljudi, a tada nije problem kovid, ali za javnu raspravu je problem", objasnio je on.

Rekao je da se konsultovao sa svim pravnim stručnjacima do čijeg mišljenja mu je stalo.

Rekao je da je u zakonu našao još stvari koje nisu dobre.

„ U njemu vidim stalnu maniju ministara da se mešaju u sve i sebi preuzimaju određene nadležnosti gde ne mora da ih bude. Nije namera bila - šta sa Rio Tintom, već samo da budu još važniji i brže i lakše da reše problem", dodao je on.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Okreni obrni

08.12.2021 21:32

Jos ce neko da postane heroj.

ODGOVORITE