Povučen Zakon o eksproprijaciji iz Skupštine Srbije

Vlada Republike Srbije je na večerašnjoj sednici donela odluku da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji.

Republika Srpska 08.12.2021 | 16:42
Povučen Zakon o eksproprijaciji iz Skupštine Srbije

To se navodi u saopštenju Vlade.

Vlada Republike Srbije napraviće analizu da li su neophodne izmene i dopune Zakona o eksproprijaciji i, ukoliko se konstatuje da je Zakon nužno promeniti, učiniće to uz široku javnu debatu u koju će biti uključena stručna javnost, strukovna udruženja, predstavnici privrede i civilno društvo.

Na istoj sednici, vlada je predložila Narodnoj skupštini izmene i dopune Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, u članovima 7, 20, 43 i 44. Pomenuti članovi odnose se na overu potpisa, predstavnike ovlašćenog predlagača u organu za sprovođenje referenduma i na rok za ponovno raspisivanje referenduma.

U predlogu vlade ukida se taksa za overu potpisa, omogućava se da predstavnici ovlašćenih predlagača bude deo organa za sprovođenje referenduma. Takođe, prema predlogu neće biti moguće raspisati referendum o istom pitanju u roku kraćem od četiri godine kao i da Skupština Srbije u roku od četiri godine neće moći da donese odluku drugačiju od one koja je potvrđena na referendumu.

(B92)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ako ako

08.12.2021 16:04

Tako i treba!

ODGOVORITE
Name

Nedo

08.12.2021 16:10

Sve moze bolje da se uradi kada "orla natjera zla godina"!

ODGOVORITE
Name

Istina

08.12.2021 19:51

Bravo za narod u Srbiji!

ODGOVORITE