Bajden i Putin o Ukrajini i drugim spornim pitanjima

Razgovor predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Džozefa Bajdena je završen. Trajao je dva sata.

Svijet 07.12.2021 | 19:34
Bajden i Putin o Ukrajini i drugim spornim pitanjima

Sastanak je održan putem video linka i bio zatvoren za javnost.

Novinarima je bio pokazan samo početak sastanka. Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio da bi sastanak mogao biti dug i sadržajan. Ovo je drugi sastanak lidera dve zemlje. Prošli je bio u Ženevi u junu ove godine.

Predsednik SAD Džozef Bajden će posle video sastanka sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, imati telefonske razgovore sa liderima Francuske, Nemačke, Italije i Velike Britanije, saopštila je večeras Bela kuća.

Bajden će razgovarati sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom (Emmanuel Makron), odlazećom nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i premijerima Italije i Velike Britanije, Mariom Dragijem (Draghi) i Borisom Džonsonom (Johnson).

Bela kuća je podsetila da je Bajden u ponedeljak razgovarao sa tim liderima i dogovoreno je da ostanu "u bliskom kontaktu".

(Tanjug  Foto: Profimedia / Mikhail Metzel / AFP)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nemoguće

07.12.2021 19:01

Da nije bilo riječi o nama ! Ipak smo mi broj jedan u Svijetu, po budalaštinjama !

ODGOVORITE
Name

I on ce

07.12.2021 19:17

Voditi poslije razgovore sa svojim kolegama, diktatorima i dozivotnim vladarima. E, u tome je razlika.

ODGOVORITE
Name

Dva crna gavrana

08.12.2021 10:42

Šta rekoše za Dodik Milorada..?? To je vjerovatno bila treća tema, poslije Ukrajine, gasovoda. Taj, takav i toliki kapacitet, toga korifeja i barjaktara korupcije, zloupotreba vlasti i svega oko vlasti, samovlašća, apsolutizma koji prelaze granice ovog osiromašenog, istruganog i opljačkanog entiteta, dva ključna svjetska lidera zaobići nisu mogli, sve kad bi i htjeli. Ali, mudro ćute, ili se po običaju nisu usaglasili. Pa bi status quo mogao trajati sve tamo do iza izbora.

ODGOVORITE