Film "Toma" za dva mjeseca pogledalo preko milion ljudi

Biografska drama "Toma" Dragana Bjelogrlića postala je od večeras i zvanično najgledaniji film novije domaće kinematografije, jer ga je za dva i po meseca prikazivanja pogledalo 1.054.000 ljudi.

Zabava 06.12.2021 | 22:14
Film "Toma" za dva mjeseca pogledalo preko milion ljudi

Kopija ovog ostarenja predata je na trajno čuvanje Jugoslovenskoj kinoteci. Autori su od direktora ove ustanove Jugoslava Pantelića primili priznanje za doprinos kinematografiji.

Ponovo su se na velikoj žurki okupili Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Paulina Manov, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Milena Radulović, Milan Kolak. Od poznatih, pojavili su se Dragi i Žika Jelić, Radomir Nikolić, Đorđe Stojković, Mia Bjelogrlić, Jugoslav Pantelić, Filip Čukanović Boban Jevtić, Denis Murić, Branka Nevistić i Ivan Zekić.

Film o životu Tome Zdravkovića, koga u naslovnoj ulozi tumači glumac Milan Marić, pobrao je najpozitivnije kritike stručne javnosti, kao i najemotivnije poruke gledalaca širom regiona, a ujedno je oborio i bioskopske rekorde: u prvoj nedelji prikazivanja sa više od 100.000 gledalaca, baš kao i posećenost u jednom danu, 2. oktobra sa 35.000 posetilaca.

"Toma" je svetsku premijeru imao na Filmskom festivalu u Sarajevu, dok je već sutradan otvorio Festival filmskih susreta u Nišu, gde su Milan Marić, Tamara Dragičević osvojili nagrade za glavne, a Sanja Marković i Andrija Kuzmanović za epizodne uloge.

Projekat "Toma" realizovan je u saradnji sa Telekomom Srbija i Filmskim centrom Srbije.

(Kurir.rs Foto: Damir Dervišagić)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Alukard

07.12.2021 05:02

Nisam gledao i neću da gledam. Video sam i čuo Tomu uživo kad sam bio dete. Neću da kvarim uspomenu iskrivljenom pričom.

ODGOVORITE